Vesti EURO 2024

Maler za malerom za Engleze: Golman Sem Džonston propušta EURO 2024.

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.03.2024 16:30
Sem Džonston na meču sa Totenhemom Tanjug/AP Photo/Kin Cheung)
Sem Džonston na meču sa Totenhemom

Povrede i maleri poterali su selekciju Engleske u poslednje vreme, samo na poslednja dva prijateljska meča povredila su se četvorica igrača, a jedan od njih, golman Sem Džonston, sigurno će propustiti UEFA EURO 2024. godine!

Iskusni golman Kristal Palasa, koji je na martovsko okupljanje stigao da bude rezerva Džordanu Pikfordu, povredio je lakat na treningu pred duel sa Belgijom, pa je uz Kajla Vokera i Harija Megvajera napustio trening kamp selekcije.

Međutim, specijalistički pregledi pokazali su da je neophodna operacija lakta koja je već obavljena i zbog koje će Džonston preskočiti ostatak sezone, ali i Evropsko prvenstvo za koje se borio veoma dobro braneći za Kristal Palas. Sada će i njegov klub malo u problemu jer je Sem branio na 23 meča, ali ima tri opcije: Dina Hendersona, Remija Metjusa i mladog Džoa Vajtvorta.

Džonston je punih sedam sezona bio član Mančester junajteda (2011-2018), ali nikad nije dobio priliku da debituje. Bio je na raznim pozajmicama (Jeovil, Volsol, Skantorp, Preston, Donkaster, pa na kraju sezonu i po u Aston Vili), dok se nije preselio u Vest Bromvič Albion gde je četiri sezone veoma dobro branio. Od 2022. je u Kristal Palasu, a Geret Sautgejt mu je četiri puta ukazao čast da brani za selekciju Engleske.