La Liga

Biti na madridskoj klupi je i dalje čast: Lunin u Realu do 2028.

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.09.2024 19:44
Lunin je prošle sezone branio na 31. utakmici Profimedia
Lunin je prošle sezone branio na 31. utakmici

Biti član madridskog Reala je velika prilika, kakvi god bili uslovi. Toga je svestan i rezervni golman kluba, Andrej Lunin, koji je odlučio da produži saradnju sa "los Blankosima" do 2028. godine. 

Dugo se lomio Ukrajinac oko svog potpisa. Evidentno je prošle sezone postalo da bi Lunin lako mogao zauzeti poziciju prvog čuvara mreže u nekom drugom klubu koji je u potrazi za pouzdanim rukama na beloj liniji. 

Ipak, racionalnim pogledom na evropsko tržište, jasno postaje da potražanja za golmanima trenutno nije velika, a toga je sigurno bio svestan i Andrej, kada je uvideo da će ovako makar imati priliku za osvajanje najprestižnijih trofeja, iako će mu uloga najverovatnije biti nepostojana. 

Prošle sezone mu je povreda Tiba Kurtoe podarila šansu koja se ne ispušta, a Lunin ju je bez razmišljanja uzeo. Branio je na 31. utakmici za Real iz Madrida, a takođe je na svojim leđima izneo čitavu eliminacionu fazu Lige šampiona. 

 

 

Nažalost, realnost ga je brzo sustigla, te je po oporavku Belgijanca, odmah skrajnut, zbog čega nije dobio i priliku da brani u finalnom meču najprestižnijeg takmičenja Starog kontinenta, iako je pre toga bio standardan. 

Kako god okrenuli, zlatna medalja i "ušati" trofej završili su u rukama ukrajinskog fudbalera, a to je bilo dovoljno da ga Madriđani privole na novi potpis. Lunin je do sada u karijeri još branio za Oviedo, Valjadolid, Leganes na pozajmici, a permannetni član je bio u Zoriji i Dnjepru

Ove sezone nije dobio ni minut na terenu. Sve mečeve koje Real odigra ove sezone sa Luninom ili bez njega na golu, možete pratiti na kanalima TV Arena Sport.