La Liga

Toni Kros i dalje bez potpisa u Realu: Odlučiću za mesec-dva...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.03.2024 12:54
Toni Kros drži Real u neizvesnosti Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue
Toni Kros drži Real u neizvesnosti

Španski mediji su pre mesec dana objavili da je Toni Kros dogovorio novi ugovor sa Real Madridom, ali se oficijalni potpis za produžetak saradnje do leta 2025. godine još uvek nije dogodio. 

U međuvremenu je nemački as dodao gas, igra sve bolje i poletnije, ne liči na igrača koji razmišlja o penziji i nekim drugim stvarima u životu. Prihvatio je poziv selektora Julijana Naglesmana da se vrati u selekciju pred UEFA EURO 2024. godine i to sve govori o nemarama sjajnog veznog igrača da još dugo traje na travnateom terenu. Ipak, olovka je i dalje u njegovom džepu.

"Odlučiću o budućnosti za mesec-dva. Videćemo šta će biti", škrt je na odgovoru o novom ugovoru sa Realom bio Nemac.

Predsednik Reala Florentino Perez veruje da je verbalni dogovor sa Krosom jači od svega, pa ne brine. Kao što ga ne brine što je Kilijan Mbape rekao da će sačekati kraj sezone pre oficijalne odluke. Kad je Francuz u pitanju, Kros nema ništa protiv njegovog dolaska na "Santijago Bernabeu".

"Real uvek želi da u timu ima najbolje igrače, a Mbape je jedan od njih. Međutim, lično ne znam njegovu odluku", istakao je Kros.

Real je za 25 miliona evra kupio od Bajerna Tonija Krosa daleke 2014. godine i to je bio pun pogodak. Za ovih 10 godina, Nemac je na 455 mečeva postiogao 28 golova i upisao 98 asistencija. Osvojio je 20 trofeja: četiri UEFA Lige šampiona, pet SP za klubove, tri Superkupa Evrope, tri titule Primere La Lige, jedan Kup Kralja i četiri Superkupa Španije. Kad na to dodamo 10 trofeja sa Bajernom, od kojih su i po jedan UEFA Liga šampiona, Superkup Evrope i SP za klubove, Kros spada među najtrofejnije igrače u istoriji fudbala.