Vesti iz fudbala

Dok Tuhel sprema revanš sa Realom, Bajern privodi kraju pregovore sa Rangnikom: Stigla potvrda Bavaraca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.05.2024 17:27
Ralf Rangnik, selektor Austrije, u ozbiljnoj priči sa bundesligašem Guliver
Ralf Rangnik, selektor Austrije, u ozbiljnoj priči sa bundesligašem

Dan posle remija Bajerna sa Realom u prvom meču polufinala Lige šampiona, iz najrrofejnijeg nemačkog kluba stigla je potvrda pregovora sa Ralfom Rangnikom, kao željenim rešenjem umesto odlazaćeg trenera Tomasa Tuhela.

Mada, poslovni bonton nalaže da takve stvari ostanu van domašaja javnosti dok ne bude završena sezona, predsednik fudbalskog diva iz Minhena, Herbert Hajne, potvrdio je pomenute aktivnosti vrhuške Bavaraca. 

"Rangnik je izvanredni poznavalac fudbalske scene. Ima izuzetne veštine za razvoj igrača i timova. Sve što sam čuo vezano za reprezentaciju Austrije pod njegovim vođstvom je veoma, veoma pozitivno. Razgovori sa njim idu u dobrom smeru. Ako dođe, biće veoma dobro rešenje za nas", rekao je Herbert, a preneo nemački Skaj.

 

 

Selektor Austrije i Bajern trebalo bi do kraja nedelje da razmene sve adute i dogovore uslove buduće saradnje ili se pozvrave i svako nastavi da se bavi svojim poslom, u slučaju da ne uspeju da pronađu zajednički jezik. 

"Nadam se da nećemo predugo da čekamo. Videćemo kada ćemo moći da objavimo konačan rezultat. Brzo ćemo saznati u kom smeru ćemo ići", poručio je prvi čovek "večitog" šampiona Nemačke iza kog je gubitnička epizoda u Bundesligi, a ispred revanš sa Madriđanima u borbi za "ušati" pehar. 

Rangnik je selekciju Austrije preuzeo 2022. godine, a ranije je, između ostalih, trenirao Mančester junajted, Lajpcig, Šalke, Hofenhajm, Hanover i Štutgart. On ima ugovor sa Fudbalskim savezom Austrije do juna 2026. godine.