UEFA Liga šampiona

Liga šampiona na TV Arena sport: Borusija Dortmund protiv PSŽ-a traži plasman u finale nakon 11 godina

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.05.2024 09:30
Fudbaleri Borusije iz Dortmunda Tanjug/Bernd Thissen/dpa via AP
Fudbaleri Borusije iz Dortmunda

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda će od 21 čas dočekati Pari Sen Žermen u prvom meču polufinala Lige šampiona. Potencijalno 180 minuta deli "milionere" od plasman u finale nakon 11 godina.

Ipak, ekipa Edina Terzića ne ulazi u dobrom raspoloženju u dvomeč sa francuskim klubom. Prethodnog vikenda su poraženi od Lajpciga (4:1) i tako su se znatno odaljili od plasmana među četiri najbolje ekipe u prvenstvu i plasmana u Ligu šampiona za narednu sezonu. Jedini spas za Borusiju bi moglo biti dodatno mesto u elitnom evropskom takmičenju za Bundesligu. Italijanski klubovi su već obezbedili na osnovu koeficijenta pet predstavnika u Ligi šampiona, a na dobrom putu da učine isto su i nemački klubovi.

Sa druge strane ni Pari Sen Žermen u dvomeč ulazi nako novi-stari šampion Francuske. Osvajač Lige 1 je gubio na domaćem terenu od Avra 1:3, ali je uspeo da izbori remi (3:3) na kraju. Ipak, poraz Monaka od Liona je i matematički obezbedio titulu ekipi koju predvodi Luis Enrike. Ono što može da brine španskog stručnjaka jeste skor Parižana na poslednjih sedam mečeva u Nemačkoj. Klub iz prestonice je upisao samo jedan trijumf, dva remija i četiri poraza. 

U poslednje četiri godine, dva tima su odigrala četiri međusobna duela. U sezoni 2020/21 su se sastali u osmini finala gde je PSŽ nakon poraza u prvoj utakmici (2:1), na domaćem terenu slavio 2:0 i prošao u četvrtfinale. Druga dva duela su bila u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona u grupnoj fazi. Francuzi su ponovo bili bolji u Parizu (2:0), dok je u Dortmundu bilo 1:1. 

Večerašnji duel ova dva tima moći ćete da pratite u direktnom prenosu na TV Arena 1 Premium

UEFA Liga šampiona, polufinale

Utorak

Bajern - Real Madrid 2:2 (0:1)
/Sane 53, Kejn 57 - Vinisijus 24, 83/

Revanš 8. maja

Sreda

Borusija D. - PSŽ 21.00 (AP1)
Revanš 7. maja

FINALE

Vembli, 1. jun

 

Cup tree provided by Sofascore