Vesti EURO 2024

Grupa A na TV Arena sport: Mađarska i Švajcarska u Kelnu Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.06.2024 09:14
Fudbaleri Mađarske na treningu pred početak EURO 2024 Tanjug/AP Photo/Tibor Illyes/MTI
Fudbaleri Mađarske na treningu pred početak EURO 2024

Otvarajuća utakmica Evropskog prvenstva u Nemačkoj postavila je standrade kad je broj postignitih golova u pitanju i sve ostale reprezentacije imaće težak zadatak pred sobom da nastave u tom ritmu.

Prvi koji će pokušati da krenu stopama raspucane selekcije Nemačke biće reprezentativci Mađarske i Švajcarske koji će se od 15.00 časova sastati u Kelnu.

 

 

"Imam veliko poštovanje prema selekciji Švajcarske i prema svemu onome što moj kolega Murat Jakin radi na klupi ove reprezentacije. Naš rival igra moderan fudbal, ima igrače koji nastupaju u najjačim evropskim ligama i ukoliko posmatramo na taj način, favorit je u odnosu na nas. Međutim, mi se ne predajemo i ne plašimo se izazova. Želimo da se nadmećemo, imamo mnogo samopouzdanja i nadamo se dobrom rezultatu", rekao je selektor Mađarke Marko Rosi, dok je njegov kolega na klupi Švajcarske dodao:

"Imao sam prilke da gledam veliki broj utakmica selekcije Mađarske i uverim se u sve njihove kvalitete. Kompaktan su tim, igraju veoma čvrsto i agresivno, i svesni smo da nas očekuje izuzetno težak meč. Potrudićemo se da se prikažemo u što boljem svetlu i da obradujemo naše navijače, a trijumf u prvoj utakmici Evropskog prvenstva je uvek veoma zanačaj za nastavak takmičenja".

Grupa A, 1. kolo

Nemačka -Škotska 5:1 (3:0)
/Virc 10, Musijala 19, Haverc 45p, Filkrug 68, Džan 90 - Ridiger 87ag/

Mađarska - Švajcarska 15.00 (A1P)

 

Standings provided by Sofascore