ATP

Šelton dobro počeo: Tim ispao u prvom kolu US Opena

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.08.2024 21:30
Ben Šelton je potencijalni rival Novaka Đokovića u četvrtoj rundi turnira Tanjug/AP Photo/Charles Krupa
Ben Šelton je potencijalni rival Novaka Đokovića u četvrtoj rundi turnira

Austrijski teniser Dominik Tim, koji će na kraju sezone završiti karijeru, porazom na startu US Opena od Amerikanca Bena Šeltona rezultatom 3:0 (6:4, 6:2, 6:2), oprostio se od Grend slema koji je osvojio 2020. godine.

Zbog problema sa povredama 30-godišnji Austrijanac odlazi u penziju na kraju sezone. Titula u Njujorku mu je najveći uspeh u karijeri, a ukupno je osvojio 17 ATP trofeja.

 

 

Igrao je i dva finala na Rolan Garosu, oba je izgubio od Rafaela Nadala, kao i jedno na Australijan openu, gde je poražen od Novaka Đokovića. Najbolji "renking" bilo mu je treće mesto.

Podsećanja radi, Ben Šelton je potencijalni protivnik Novaka Đokovića u četvrtom kolu US Opena, ukoliko ne bude velikih iznenađenja u nastavku turnira. 

Favoriti da zaigraju protiv Đokovića u četvrtfinalu su Rus Andrej Rubljov i Bugarin Grigor Dimitrov. U polufinalu Srbinu su realni potencijalni rivali Nemac Aleksander Zverev, Amerikanac Tejlor Fric ili Norvežanin Kasper Rud.

Srbin, branilac titule i četvorostruki šampion US Opena, postavljen je za drugog nosioca i pre finala ne može da igra protiv prvog nosioca, italijanskog tenisera Janika Sinera, a zahvaljujući žrebu, ako dođe do finala, ne može pre njega ni protiv Karlosa Alkaraza i Danila Medvedeva.