ATP

Dominik Tim na kraju sezone odlazi u tenisku penziju: Vrhunac karijere na US Openu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.05.2024 13:38
Dominik Tim, austrijski teniser, uskoro zaivek napušta ATP tur Guliver/AP Photo/Andy Brownbill
Dominik Tim, austrijski teniser, uskoro zaivek napušta ATP tur

Dominik Tim broji poslednje mesece bavljenja profesionalnim tenisom, jer je definitivno presekao i odlučio da na kraju sezone završi s igranjem mečeva za bodove, trofeje i novčane premije. 

Tridesetogodišnji Austrijanac danas se video porukom obratio svojim pratiocima na društvenim mrežema, obavestivši ih o svojoj nameri da se uskoro posveti drugim stvarima, van "belog sporta". U kom mu nije išlo kako treba u poslednje vreme. 

"Zdravo svima, imam veoma važnu, veoma tužnu, ali i veoma lepu poruku. Sezona 2023/24. biće poslednja u mojoj karijeri. Završiću karijeru na kraju ove sezone. Drugi razlog je unutrašnji osećaj. Mnogo sam i dugo razmišljao o tome, o celom putovanju u tenisu koje sam imao koje je bilo neverovatno. Imao sam uspehe i osvojio sam turnire koje nisam ni sanjao", reči su odlazećeg Tima. 

Tokom karijere je osvojio 17 titula u singlu, najbolji plasman u svetskom poretku bilo mu je treće mesto na ATP tabeli, a vrhunac pobeda u finalu Otvorenog prvenstva Sjedinjenih Američkih Država 2020. godine. Igrao je još dva zaključna meča na Grend slemovima - Rolan Garosu 2018. i 2019, te na Australijan Openu 2020. godine.

"Putovanje je bilo neverovatno. Bilo je uspona i padova, to je iskustvo na kome sam zahvalan. Tim sprema odlazak u penziju za kraj sezone. Ali, došao sam do zaključka da je odluka da na kraju sezone završim karijeru ispravna. Zadovoljan sam odlukom koju sam doneo i uzbuđen zbog onoga što dolazi", rekao je Tim i najavio mnogo više detalja, razgovora sa porodicom i o karijeri u vlogu koji će objaviti u subotu.