ATP

Kecmanović pred duel sa Sinerom na Vimbldonu: Stalno dobijam "mine" na žrebu, a ovaj put, idem na bombu!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.07.2024 11:18
Miomir Kecmanović spreman za duel sa Janikom Sinerom Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Miomir Kecmanović spreman za duel sa Janikom Sinerom

Posle plasmana u treće kolo Vimbldona i pobede nad Talonom Griksporom, srpski teniser Miomir Kecmanović sumirao je utiske na konferenciji za medije i osvrnuo se naredni duel sa Janikom Sinerom.

Miomir Kecmanović uspeo je da se revanšira Griksporu za nedavni poraz u Hertogenbošu, gde je izgubio posle tri taj-brejka. A, još jedna velika borba viđena je juče između srpskog i holandskog tenisera, gde je sreća, ovaj put, bila više naklonjena momku iz Beograda.

Posle dosta prekida zbog kiše, koja pravi velike probleme organizatorima, srpski teniser slavio je u pet setova (4:6, 7:6, 1:6, 6:2, 6:3), pa će mu naredni rival u Londonu biti prvi reket sveta sutra od 12 časova.

"Bilo je veselo. Dosta šansi sam imao na početku i u prvom i u drugom setu, koje sam olako dao. Drugi set sam nekako uspeo da iskoristim u svoju korist. Ceo meč je bio dobar, dobro sam igrao. Kada je bilo najbitnije pokazao sam da mogu da odigram dobro", rekao je Kecmanović.

Četvrti gem četvrtog seta bio je jedan od presudnih za preokret Kecmanovića.

"Brejknuo sam ga posle 65. brejk lopti koje sam propustio. Morao sam da proslavim i mene je pogledalo od gore. Malo smo se nasmejali, krenulo je bolje za mene", dodao je Miomir i potom kratko objasnio zašto je teško Grikspora dobiti u njegovim gemovima:

"Servira dva prva."

 

 

Govorio je i o odnosu sa svojim stručnim štabom.

"Oni znaju kakav sam, nije to ništa novo niti čudno. Sad je samo pitanje koliko mogu u tom momentu da iskontrolišem, zadržim za sebe."

Važno je doći do glavnog žreba Vimbldona u ulozi nosilaca.

"Mnogo je lakše doći do trećeg kola kada imaš renking i nosilac si. Onda igraš sa igračima koji su slabijeg ranga. Ovako dobijam mine. U Australiji sam igrao dobro, pa sam dobio dobre igrače. Sad idem isto na bombu. I Rolan Garos, prvo Monteiro, pa Medvedev. Možda iznenadim sam sebe".

Odgovorio je na pitanje koliko bi dugi mečevi Sinera mogli da pomognu Kecmanoviću i da li je Italijan tip tenisera koji odgovara njegovoj igri?

"Možda utiče na njega, možda ne. Ipak je ovo trava, nije toliko fizički. Nek igra što duže", rekao je Kecmanović i odgovorio na drugi deo pitanja.

"Ne znam da li može da mi leži neko ko je prvi na svetu. Igrali smo par puta, nisam ga dobio. Ne znam. Možda ja više volim kad se igra tako, ali sad da li će mi leći videćemo", zaključio je Kecmanović.