ATP

Đoković nakon osvajanja nagrade: Počastvovan sam, sport nas sve ujedinjuje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.04.2024 21:48
Srpski teniser, Novak Đoković Profimedia
Srpski teniser, Novak Đoković

Novak Đoković neće učestvovati na predstojećem Mastersu u Madridu, ali je ovih dana boravio u španskoj prestonici, da bi večeras, na gala ceremoniji, proglašen za najboljeg sportistu sveta u prethodnoj godini! Posle čega samo on i večiti rival najboljeg tenisera sveta svih vremena, Rodžer Federer, imaju po pet prestižnih priznanja Akademije Laureus. 

Neverovatni Beograđanin je isti uspeh ostvario prvi put 2012. godine, pa ga je ponovio 2015. 2016, da bi pre trijumfa ovog aprila to učinio i 2019. godine.

"Počastvovan sam, velika mi je čast što sam što sam deo svega ovoga, nečega što istinski ujedinjuje svet i ljude i koji mladim ljudima pokazuje da je sve moguće i da nije važno odakle ste i koje ste boje kože. Sport nas sve ujedinjuje", rekao je Đoković.

 

 

On se na taj način izjednačio sa Rodžerom Federerom, četiri puta najbolji je bio Jusein Bolt, a po dva puta Tajger Vuds, Mihael Šumaher, Rafael Nadal i Lionel Mesi. Đokoviću je priznanje uručio legendarni NFL kvoterbek Tom Brejdi.

"Nerealno je da mi ti predaješ ovu nagradu. Ti si moj sportski heroj i prijatelj. Neko na koga se ugledam ne samo u sportu, već i životu", izjavio je Đoković.

Đoković se osvrnuo i na veliki broj tenisera na svečanosti.

"Ovde ima i nekih sjajnih tenisera – Rafa, Karlos, Martina, Garbinje… Mi jesmo pojedinačni sport, ali složićemo se da sve uspehe dugujemo svojim porodicama i svojim timovima. Želim da pošaljem poljubac mojoj supruzi, braći, timu, oni su najzaslužniji za moje uspehe", zaključio je Đoković.