Vesti iz rukometa

Srbi pišu rukometnu bajku u Slovačkoj: Istorijski rezultat pod dirigentskom palicom Bojana Ćirića

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.04.2024 12:39
Rukometaši slovačkog kluba Zahoraci Stupava privatna arhiva/Bojan Ćirić
Rukometaši slovačkog kluba Zahoraci Stupava

Rukometni klub Zahoraci Stupava počinje borbu u plej-ofu slovačkog nacionalnog šampionata, a tim koji sa klupe predvodi nekadašnji trener beogradskog Voždovca, Bojan Ćirić u prvoj rundi ima težak izazov - dvomeč protiv Bistrice.

Istorijski gledano, plasman u plej-of predstavlja najveći rezultat pomenutog kluba koji je pre tri sezone takmičarsku godinu u  Slovačkoj okončao bez pobede.

Da uspeh ne dolazi samo uz srpskog stranetag, potvrđuje i kvatet Srba koji igraju za Zahoraci Stupavu - Lazar Ristić, Marko Vasović, Igor Žunić i golman, Dario Maslić. Ono što je zajedničko pomenutim igračima je činjenica da su svi prve rukometne korake napravili u beogradskom Hramu rukometa, na Banjici u dresu Voždovca. 

privatna arhiva/Bojan Ćirić

Bojan Ćirić

 

"Očekuje nas teška utakmica. Bistrica je ove sezone pokazala kvalitet, pre svega u domaćem šampionatu, dok su u Ligi Evrope iznenadili danski Skjern. Međutim, imamo i mi svoje kvalitete koje ćemo, siguran sam, pokazati u predstojećem dvomeču i pokušaćemo da iznenatimo tim koji je, svakako, favorit", ističe Ćirić. 

Zahoraci Stupava su ligaški deo sezone završili kao sedmi tim slovačkog šampionata uz osam pobeda, jedan remi i 11 poraza. Sa druge strane, Bistrica je igrala na tri fronta - dominacija u ligi, uz poraz u polufinalu kupa od Tatrana i grupna faza Lige Evrope iskorak su koji je napravio predstavnik Slovačke. 

Za Ćirića i Zahoraci Stupavu u subotu od 18 sati sledi pravi izazov, s obzirom na to da u četvrtfinalu plej-ofa Ekstralige gostuju Bistrici, a samo četiri dana kasnije, pred svojim navijačima, dočekuju u revanšu istog rivala.