Vesti iz rukometa

Srpski rukometni golman Vladimir Cupara blistao na golu Dinama

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.04.2024 22:49
Vladimir Cupara Guliver/AP Photo/Wolfgang Fehrmann
Vladimir Cupara

Čak četvoricu igrača imaće Srbija u četvrtfinalu rukometne EHF Lige Evrope. Mijajlu Marseniću i Dejanu Milosavljevu koji su sa Fukse Berlinom izborili narednu rundu, pridružili su se Lazar Kukić i Vladimir Cupara.

Prvak Rumunije, Dinamo je u Silkeborg otišao sa tri gola prednosti (37:34), međutim u revanšu je "demolirao" rivala – 27:24. Posle prvih 30 minuta je bilo čak 16:8, u jednom trenutku su gosti imali čak i plus dest.

Na golu je blistao srpski golman Vladimir Cupara, a šuteve rivala branio je u serijama. 

U prvom poluvremenu, Cupara je imao čak 15 odbrana, odnosno 65 odsto uspešnih intervencija. To je bila ujedno i najbolja partija srpskog golmana od dolaska u Dinamo iz Vesprema. 

Na kraju naš golman je meč završio sa 22 odbrane, a odlična partija Cupare, može da hrabri selektora Borisa Rojevića pred baraž za Svetsko prvenstvo sa Španijom narednog meseca. 

Dinamo će u borbi za završni turnir Lige Evrope u Hamburgu da igra sa još jednim danskim timom, a to je Skjern.

Savehof je napravio iznenađenje eliminacijom Hanovera. Fukse je lako u revanšu dobio Kadeten sa 34:28 i izborio dvomeč sa Nantom.

Dejan Milosavljev je imao 11 odbrana, a Mijajlo Marsenić je dao jedan gol za lidera Bundeslige.
Rajn Nekar Leven je i u revanšu pobedio Nekse Veselina Vujovića sa 31:29, a Predrag Vejin je dao sedam golova za tim iza Našica.

EHF Liga Evrope, četvrtfinale

Nant - Fukse Berlin

Skjern - Dinamo Bukurešt

Sporting Lisabon - Rajn Nekar Leven

Flensburg - Savehof