Vesti iz ostalih sportova

ZOI 2034. godine će biti održane u Juti: Solt Lejk Siti ponovo domaćin

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.07.2024 15:22
Predsednik MOK, Tomas Bah drži papir na kojem piše da je Solt Lejk Siti domaćin ZOI 2034. godine Tanjug/AP Photo/Natacha Pisarenko, Pool
Predsednik MOK, Tomas Bah drži papir na kojem piše da je Solt Lejk Siti domaćin ZOI 2034. godine

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) saopštio je na svom redovnom zasedanju uoči Letnjih Olimpijskih igara da će Solt Lejk Siti biti domaćin Zimskih Olimpijskih igara 2034. godine.

Predloženo je da se ZOI 2034. godine održe od 10. do 26. februara, dok se potencijalni termin za Paraolimpijske igre još uvek ne zna i biće naknadno saopšten.

 

 

Američka savezna država Juta i Sol Lejk Siti su dobili 83 glasa, dok je samo njih šest bilo protiv toga da se igre održe u Sjedinjenim Američkim Državama.

"Solt Lejk Siti i Juta su dugogodišnji prijatelji Olimpijskog pokreta i uvereni smo da će organizovati izuzetne Olimpijske i Paraolimpijske igre, baš kao i pre mnogo godina", rekao je predsednik MOK-a, Tomas Bah.

Biće to drugi put da se Zimske Olimpijske igr eodržavaju u Juti, budući da je to bio slučaj i 2002. godine, a još ranije je saopšteno da će se ZOI 2030, godine održati u Francuskoj.