Vesti iz ostalih sportova

Dragan Marković: Očekujemo dobre rezultate srpskih seniora na EP u streljaštvu

komentari (0)

Izvor: Tanjug

28.02.2024 15:45
Sportski direktor Streljačkog saveza Srbije (SSS) Dragan Marković MN Press
Sportski direktor Streljačkog saveza Srbije (SSS) Dragan Marković

Sportski direktor Streljačkog saveza Srbije (SSS) Dragan Marković izjavio je danas da očekuje dobre rezultate seniorskih reprezentativaca na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Đeru.

Srbija je osvojila dve medalje tokom trodnevnog omladinskog EP u Đeru. Ženska ekipa puškom (Aleksandra Havran, Emilija Ponjavić, Ljiljana Cvetković) postala je pre dva dana ekipni šampion Evrope. Miks puškom Aleksandra Havran/Aleksa Rakonjac stigao je juče do srebrnog odličja.

Muški srpski juniorski tim pištoljem (Luka Milošević, Marko Ninković, Uroš Gajić) osvojio je danas 12. poziciju u "Čelendž triju". Ženski juniorski tim (Tea Mikec, Eleonora Radulović, Nađa Martinović) zauzeo je 10. mesto.

"Juniori su napravili lepu uvertiru za seniorski deo prvenstva. Uvek je lepo kad se od početka takmičenja nalazite u bilansu medalja i to zlatom. Ženska omladinska selekcija puškom je ekipnom titulom opravdala ulogu favorita, sjajan rezultat je ostvario miks. Mnogo strelaca je steklo dragoceno iskustvo u svojim debitantskim nastupima", rekao je Marković, prenosi SSS.

Srbiju će na seniorskom EP predstavljati 15 strelaca. "Očekujemo dobra ostvarenja naših seniorskih reprezentativaca. U Đer smo stigli u najjačem sastavu, a ciljevi su uvek najviši - to su naravno medalje. Srbija pripada evropskom i svetskom vrhu, posebno u disciplinama vazdušnim oružjem", dodao je Marković.

Na EP u Đeru u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji učestvuje 614 strelaca. "Imamo visoke ciljeve, ali svesni smo da neće biti nimalo lako ispuniti ih. Pritom, ovaj put, sem medalja, učesnici će se boriti i za olimpijske kvote. U svakoj pojedinačnoj disciplini na raspolaganju će biti po dve kvote, ukupno osam. Nadam se da naše strelce pritisak neće opteretiti i omesti, pa da ćemo se na kraju radovati i medaljama i kvotama", poručio je Marković.

U četvrtak će biti održana pojedinačna takmičenja pištoljem (koja se računaju i za ekipni plasman) i nadmetanja miks parova puškom. Dan kasnije na redu su pojedinačna nadmetanja puškom i miks timova pištoljem.

EP se završava u subotu nadmetanjima u "Čelendž triju" u sve četiri discipline.