Vesti iz odbojke

Tijana Bošković vodila Ezačibaši do svetske klupske titule: Nezaustavljiva poenterka ponela MVP zvanje i porazila srpskog selektora Gvidetija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.12.2023 15:18
Odbojkašica Ezačibašija, Tijana Bošković, na mreži Guliver
Odbojkašica Ezačibašija, Tijana Bošković, na mreži

Ezačibaši izašao je kao pobednik iz turskog derbija u finalu klupskog Svetskog prvenstva za odbojkašice, a ključna figura meča sa Vakifbankom očekivano je bila Tijana Bošković - 3:2 (19:25, 25:23, 25:23, 23:25, 15:9).

Jedna od najboljih igračica današnjice i njena koleginica iz selekcije Srbije, Jovana Stevanović, ostavile su trofeja njihovu prijateljicu Bianku Bušu, a osim srpske reprezentativke na gubitničkoj stranio ostao je i selektor "orlica" Đovani Gvideti. 

Bila je to žestoka rovovska borba za svaki poen, osim u prvom setu, kada su nove planetarne viceprvakinjue nešto lakše stigle do vođstva, te u petom, jer su Boškovićeva i devojka slavile sa ubedljivom razlikom. 

Najkorisnija u ekipi Ezačibašija bila je upravo Boškovićeva sa 27 poena, a pratila ju je Hande Baladin sa 20, dok je Jovana Stevanović osvojila četiri poena.

 

 

Na drugoj strani maestralno je odigrala Džordan Tompson sa 33 poena, dok su Gabi i Čijaka Ogobu dodale po 16. Bianka Buša ponela je zasluge za dva poena.

Tijana je još od 2015. godine usadašnjem timu, s kojim je prvu svetsku titulu osvojila 2016. godine, a dva najveća trofeja u svetu odbojke ima i sa državnim timom. 

Poenterka bez mane i straha nedavno je produžila saradnju sa Ezačibašijem sve do 2025. godine, uz rekordnu platu od 1.400.000 evra, što je bio način turskog kluba da joj se zahvali za sve što je uradila i radi za isti.