Najave i događaji

La Liga na TV Arena Sport: Barsa ne kleca za sada; (Po)najbolji i najgori start sezone se sukobljavaju na "Mestalji"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.08.2024 14:51
Lamin Jamal, Robert Levandovski i Dani Olmo Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez
Lamin Jamal, Robert Levandovski i Dani Olmo

Pred nama je novi dan u španskom prvenstvu, a utakmice u La Ligi će danas otvoriti duel između Barselona i Real Valjadolida na "Kamp Nou" stadionu sa početkom od 17.00 časova (A2P). 

Barsa za sada iznenađujuće čvrsto pod novim trenerom Hansijem Flikom, i nekako izgledao kao da je čvrsta nemačka ruka već zavladala Pirinejima, tako da očekivanja i znatiželja iz nedelje u nedelju rastu. Iako u klubu vlada velika finansijska kriza, usled koje se nailazi na problem sa registracijom novih igrača pri svakom dolaznom transferu, "Blaugrana" ima sve tri pobede u tri utakmice, što je čini jedinstvenom na Pirinejima. 

 

 

Danas će im na crtu stati Real Valjadolid, koji nije preterano mnogo pokazao do sada, tako da se očekuje da Flikovi izabranici lako izađu na kraj sa rivalom. 

Na papiru će najzanimljivija utakmica biti između Atletik Bilbaa i Atletiko Madrida na "San Mamesu" od 19.00 časova. Baskijci su se prošle sezone posle sedam sezona vratili u kontinentalna takmičenja i nastupaće u Ligi Evrope. 

Pred njima je upravo rival iz prošle sezone koji je završio poziciju iznad, a prilično je bilo gusto do samog kraja, i mnogi su se pitali hoćemo li gledati hoćemo li oduzeti jedno -o na kraju, i tako dobiti jedno relativno sveže ime u najelitnijem takmičenju Starog kontinenta. 

To se nije dogodilo, i sigurno da će Baskijci danas imati motiv više, kako bi pokazali napredak na međusezonskoj pauzi. Forma od po jednog poraza, jedne pobede i remija na tri meča sugeriše nešto suprotno, ali ni kod Čola Simeonea ne cvetaju ruže, jer i Atletiko ima tek jednu pobedu i dva nerešena rezultata. 

Dan zatvaraju ekipa sa (po)najboljim startom u La Ligi, i ona sa ubedljivo najgorim. Viljareal otići na "Mestalju", gde će protiv Valensije pokušati da potvrdi vanrednu formu u otpočetka sezone.

Ne bi trebalo da mu to predstavi veći problem, obzirom da su "slepi miševi" najgori tim prvenstva, i jedini za sada imaju isključivo neuspehe i "krompirić" na bodovnom saldu. 

Sve mečeve La Lige možete pratiti na kanalima TV Arena Sport. 

Primera La Liga, 4. kolo

subota

Barselona - Real Valjadolid 17.00  (A2P)
Atletik Bilbao - Atletiko Madrid 19.00 (A2P)
Espanjol - Rajo Valjekano 19.15 (AS6) 
Leganes - Majorka 21.30 (AS4)
Valensija - Viljareal 21.30 (AP4)

nedelja

Osasuna - Selta 17.00 (AP3)
Alaves - Las Palmas 17.00 (AS4)
Sevilja - Đirona 19.00 (AP3)
Hetafe - Real Sosijedad 19.15 (AS3)
Real Madrid - Betis 21.30 (AP3)

 

Standings provided by Sofascore