Vesti iz košarke

Boriša Simanić oseća se "malo zaboravljenim": Košarkaški heroj Srbije traži pomoć Saveza i države za klupski ugovor

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.08.2024 17:31
Boriša Simanić, košarkaški reprezentativac Srbije, oseća se zaboravljenim posle teđke povrede MN Press
Boriša Simanić, košarkaški reprezentativac Srbije, oseća se zaboravljenim posle teđke povrede

Svetsko prvenstvo u košarci je bilo i prošlo, muška reprezentacija Srbije prošle godine celu zemlju je bacila na teme srebrnom medaljom na Mundobasketu u Aziji, pogotovo Boriša Simanić koji je na putu do finala izgubio bubreg i iz bolničke sobe u Manili pratio uzlet "orlova" do finala sa Nemačkom, ali leto posle pomenuti junak nacije ne oseća se kao kada je navijačkim ovacijama ispraćeno njegovo pojavljivanje na beogradskom dočeku.

U razgovoru za Sportal priznao je da se oseća pomalo zapostavljenim, pošto je euforija splasla, a mediji se okrenuli ostatku ekipe i s velikim očekivanjima prate povratnika Nikole Jokića i ostale izabranike Svetislava Pešića na Olimpijskim igrama u Parizu. Dok on pokušava da se vrati klupskoj košarci.

"Moja želja je da to bude negde u Srbiji iz razloga jer je tu doktor Gaga, u kog imam puno poverenje. Da bih to ostvario, potrebna mi je pomoć saveza i države da napravim adekvatan ugovor. Dosad sam imao neka obećanja, ali je ostalo samo na tome. Polako se osećam zaboravljenim...", izjavio je Simanić, koji je tešku povredu doživeo u sudaru s jednim igračem Južnog Sudana.

 

MN Press

Boriša Simanić, košarkaški reprezentativac Srbije

Koliko god pokušavao da zavoravi na taj trenutak i, pogotovo, borbu za život i uklanjanje važnog organa, Simanića uvek vrate na nemio događaj, koji ga je zamalo oterao u sportsku penziju. 

"Prva tri dana nisam znao gde se nalazim. Stvarno, bili su bolovi veliki, sada, da ne pričam šta je sve bilo. Imao sam sondu i to sve što ide posle operacije. I onako, stomak mi se naduo malo više.

Meni je bilo čudno jer nisam nikada tako nešto operisao da znam kako to ide. I zbog toga je Gaga insistirao na ponovnom snimku posle tri dana. Pa bilo je teško, stvarno je vreme mnogo sporo prolazilo, ležiš u sobi, sat je pravo na zidu preko puta. I gledam u njega, one sekunde sam ovako, tik, tik, polako, idu.
..", deo je Borišinog proživljenog horora.

Na potezu su ljudi od kojih on sam očekuje pomoć i, kako kaže, ima obećanja da će mu se naći u trenucima kada mu je karijera skoro pa "zamrla". Kao posledica dugog i komplikovanog oporavka.