Nikola Jokić

Meloun nahvalio čitavu ekipu: Jokić ima osećaj gde je ko na terenu, Marej izuzetan, Porter sjajan

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.02.2024 10:00
Trener Denver Nagetsa, Majkl Meloun Tanjug/AP Photo/David Zalubowski
Trener Denver Nagetsa, Majkl Meloun

Košarkaši Denver Nagetsa su upisali sedmu uzastopnu pobedu protiv Los Anđeles Lejkersa. Aktuelni NBA šampion je ovog puta protiv "jezeraša" slavio 114:106 nakon neizvesne završnice. 

Na krilima Nikole Jokića, Džamala Mareja i Majkl Porter Džuniora, franšiza iz Kolorada je upisala trijumf. Nakon meča na konferenciji za medije, Majk Meloun je bio prezadovoljan izdanjem svojih igrača.

"Bili smo izjednačeni na 2:18 pre kraja. Čestitam igračima. Oni su imali momentum, napadali su nas, ali od tada do kraja imali smo seriju 10:2. Video sam sjajnu ofanzivu, postizali smo poene. U jednoj situaciji pokušali su da dođu do lopte, Nikola kao da je imao radar u glavi, osetio je da mu prilazi igrač i sjajno je našao Majkla Portera za trojku, otvorenog na šutu. Kada dobijete taj završni deo sa 10:2 na tako malo pre kraja, to znači da se branite na visokom nivou i hvatate lopte pod košem, što nismo radili veći deo te poslednje četvrtine. Džamal je bio izuzetan večeras, postigao je 29 poena, imao je sjajan meč. Majkl Porter je šutirao sjajno tokom celog meča, odlično je proigravao. Nikola, šta reći, blok od strane Hejsa, inače bi opet imao tripl-dabl... Ponosan sam na momke, vratili su se, bilo je tesno, odgovorili su, nismo popustili na strani", rekao je Meloun.

Ključni poeni za pobedu Nagetsa stigli su od Portera nakon asistencije Nikole Jokića. Iskusni trener je tako iskoristio priliku da još jednom pohvali srpskog centra.

"On je sam osetio šta treba da radi. Niko mu nije vikao da pošalje loptu Porteru. I da je neko nešto rekao, ne znam da li je mogao to da čuje zbog buke iz publike. Moje mišljenje je da je to bio njegov lični osećaj. Možda zvuči čudno da to ponavljam, ali Nikola stvarno ima osećaj gde je ko na terenu. Kako saigrači, tako i protivnička odbrana. Bio je to ključni trenutak. Osetiti sve to, biti jak na lopti, izdržati duel i pronaći Majkla u uglu za tri. Bio je to sjajan šut", izjavio je Meloun.

Američki strateg je istakao i koliko je bitno kada se još neko poenterski priključi Jokiću i Mareju koji su uvek na visini zadatka.

"Kada imate Nikolu i Džamala, i doda im se treći igrač, znatno je teže protivniku, jer oni sjajno razvlače odbranu. Nikola i Džamal privuku toliko pažnje i onda tu uskače recimo Pejton, a pomaže i Porteru u uglu. Divna partija za sve, ali Nikola i Džamal su i sjajni asistenti. Kombinovali su 20 asistencija, fenomenalne brojke. Ima stvari koje su mogle biti bolje, naročito u trećoj četvrtini. Izašli su sa pravim stavom, ali smo im odgovorili kada je to bilo važno" završio je Meloun izlaganje.

Denver Nagetsi nakon ovog trijumfa zauzimaju drugu poziciju na tabeli Zapadne konferencije sa 36 pobeda i 16 poraza.

 

Standings provided by Sofascore