NBA

Legendarni "zakucavač" okončao karijeru: Blejk Grifin rekao zbogom košarci

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.04.2024 19:19
Bivši američki košarkaš Blejk Grifin Guliver/AP Photo/Chuck Burton
Bivši američki košarkaš Blejk Grifin

Čuveni američki košarkaš Blejk Grifin (35) odlučio je da završi karijeru posle 13 sezona provedenih u NBA ligi.

Šestostruki Ol-star, koji je privukao svetsku slavu zahvaljujući sjajnim atletskim sposobnostima i zakucavanjima, poslednju utakmicu odigrao je prošle sezone za Boston Seltikse, a svoju odluku da okonča karijeru obelodanio je na društvenim medijima.

"Zahvalan sam za sve momente koje sam doživeo u NBA ligi. I to ne samo one dobre: pobede, nagrade, zakucavanja i nezaboravne trenutke koje sam doživeo sa porodicom, prijateljima, navijačima, saigračima i trenerima. Takođe sam zahvalan i za sve poraze, povrede, brojne operacije i lekcije, jer su me one učinile jačim. Košarka mi je dala sve na svetu i ne bih apsolutno ništa promenio u svom životu. Hvala vam", napisao je Grifin između ostalog.

Amerikanac nikada nije osvojio šampionski prsten. Tokom karijere nastupao je za LA Kliperse, Detroit, Bruklin i pomenute Seltikse. U NBA ligi odigrao je 765 utakmica, tokom kojih je u proseku beležio 20 poena uz osam skokova i pitanje je kakva bi mu bila karijera da zbog tako "aresivne igre" pod obručima, nije platio ceh brojnim povredama.