NBA

Dončić i družina "pokisli" u Los Anđelesu: Klipersi poveli u seriji na startu plej-ofa!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.04.2024 00:04
Košarkaši Dalasa i Klipersa AP Photo/Ashley Landis
Košarkaši Dalasa i Klipersa

Iako su očekivanja navijača, naročito ona iz Dalasa, bila velika pred susret Klipersa i Maveriksa u Los Anđelesu, ekipa Tajrona Lua u potpunosti je nadigrala teksaški tim pred svojim navijačima, zabeleživši pobedu na startu plej-ofa NBA lige - 109:97 (34:22, 22:8, 31:34, 22:33).

Da se Dončić, Irving i družina neće lepo provesti u "gradu anđela" naslućivalo se na startu druge četvrtine, kada su Klipersi u režiji Hardena i Zubca poveli 40:22, a da Maveriksi sigurno neće doći do brejka bilo je jasno već na poluvremenu, kada je na semaforu pisalo 56:30 u korist domaćeg tima.

Dalas jeste podigao rampu u reketu, ograničivši lake poene Klipersa pod košem, ali ne i na perimetru. Ekipa iz Los Anđelesa imala 50 odsto realizaciju šuta za tri poena tokom čitave utakmicce, odakle je, uostalom, i napravila veliku razliku. A, pored svih izmena u postavci koje je Džejson Kid napravio u toku utakmice, nikako nije uspeo da poremeti rivale u tom segmentu igre.

Irving (31p) i Dončić (33p) odradili su svoj deo posla, iako se Slovenac mučio sa distance (4/12). Dvojac Maveriksa i pored svih udvajanja i čvrste odbrane, uspevao je nekako da dođe do poena. Mahom "izmišljajući" ih u reketu i ponekim koševima iza linije 7.24. Ali, jednostavno nisu imali dovoljno potporu ostalih saigrača.
 

 

 

U drugoj četvrtini Maveriksi su postigli svega osam poena. Momentum je u potpunosti prešao na stranu ratobornih Klipersa, koji ih je nosio sve do kraja utakmice. Valja napomenuti da su Teksašani i pored sjajne role rivala, uspevali u nekoliko navrata da priđu na desetak poena zaostatka, ali se Klipersi nisu dali iznenaditi.

Kada je bilo potrebno, Harden je "sipao" trojke, Džordž je pogađao sa polu-distance i uprkos činjenici da se Dalas na krilima tri puta većeg broja slobodnih bacanja (25/33), konstantno "vraćao", nije bilo leka za ovako dobru igru Klipersa i još, slobodno se može reći, isto toliko lošu odbranu Maveriksa.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Harden sa 28 poena, Džordž je dodao 22, Zubac 20, dok su listu strelaca Maveriksa predvodili Dončić i Irving sa 33 i 31 poenom. 
 

 

Cup tree provided by Sofascore