NBA

Rasplet na Zapadu: Denver bolji od Memfisa, ali to nije bilo dovoljno za prvo mesto

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

15.04.2024 00:15
Nikola Jokić na meču sa Memfisom Tanjug/AP Photo/Brandon Dill
Nikola Jokić na meču sa Memfisom

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Memfis 126:111 u poslednjoj uakmici regularnog dela NBA sezone. Nažalost, ovaj trijumf nije bio dovoljan Nagetsima za prvo mesto na Zapadu, te će franšiza iz Kolorada sa druge pozicije dočekati plej-of.

Protiv Memfisa nije bilo problema kao u meču sa San Antonijem, pošto su izabranici Majka Melouna od početka kontrolisali ritam utakmice, a u poslednjoj deonici iskusni trener je imao priliku da odmori "udarne igle" svog tima.

S toga je Nikola Jokić meč okončao sa po 15 poena i skokova za 31 minut na parketu, a najefikasniji bio je Džamal Marej, koji je postigao 21 poen.

Na drugoj strani istakao se GG Džekson sa čak 44 poena i 12 skokova, ali sam nije mogao protiv aktuelnog šampiona.

Denver je slavio, ali večeras nije zavisio samo od sebe. Minesota i Oklahoma je trebalo da izgube kako bi Nagetsi bili prvi, ali to se samo polovično dogodilo.

Minesota je izgubila od Finiksa 106:125, a pošto su Lejkersi nadigrali Pelikanse 124:108, Sansi su izborili šestu poziciju i direktan plasman u doigravanje.

Da se vratimo na Denver, iako je ishod susreta u Mineapolisu išao na ruke Jokiću i družini, sastav Oklahome je održao čas košarke rezervistima Dalasa, Tanderi su pobedili sa čak 49 razlike, 135:86 i tako "overili" poziciju broj jedan.

"Plej-of slika" na Zapadu sada izgleda ovako:

Dakle, već sada znamo da će u prvoj rundi snage odmeriti Minesota i Finiks, tačnije LA Klipersi i Dalas, dok Oklahoma i Denver čekaju svoje rivale, koji će se nadmetati u plej-inu (Pelikansi - Lejkersi, Kingsi - Voriorsi).