NBA

NBA na TV Arena sport: Bitne utakmice za plej-of u Los Anđelesu i Majamiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.03.2024 12:23
Košarkaš Majami Hita, Nikola Jović na meču protiv Klivlend Kavalirsa Tanjug/AP Photo/Ron Schwane
Košarkaš Majami Hita, Nikola Jović na meču protiv Klivlend Kavalirsa

Vikend u NBA ligi su često rezervisane za nešto ranije termine koji više odgovaraju evropskoj publici. U subotu su odličan meč odigrali Njujork Niksi i Bruklin Netsi (105:93), a danas nas očekuju još dve utakmice u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu koje ćete moći da pratite u direktnom prenosu na TV Arena sport.

Program će otvoriti duel Los Anđeles Klipersa i Filadelfija Seventisiksersa od 20.30 (TV Arena 1 Premium). Domaćin se nalazi na visokoj četvrtoj poziciji, ali prednost domaćeg terena u prvoj rundi plej-ofa još uvek nije osigurana. Nju Orleans Pelikansi imaju samo jedan trijumf manje i biće neizvesna borba između ove dve franšize kada je u pitanju četvro mesto.

Sa druge strane Filadelfija Seventisiksersi su znatno pali na tabeli Istočne konferencije nakon povrede Džoela Embida. Tajris Maksi je preuzeo odgovornost prve zvezde u timu, ali se izostanak aktuelnog osvajača MVP nagrade i te kako oseća. Siksersi su na osmoj poziciji, ali i dalje imaju realne šanse da izbegnu doigravanje i obezbede direktan plasman u plej-of.

 

 

Drugi duel u evropskom terminu sledi odmah po završetku utakmice u Los Anđelesu. Ekipa Majami Hita će dočekati Klivlend Kavalirse od 23 časa (TV Arena 1 Premium). Franšiza sa Floride, kao i svake godine, u ovom periodu ulazi u brzinu više. Iako su trenutno na sedmoj poziciji, šesto mesto je udaljeno svega jednu pobedu, te postoje šanse da Nikola Jović, Džimi Batler i saigrači izbegnu plej-in.

Sa druge strane Kavalirsi igraju fantastično ove godine i to je glavni razlog što su na trećem mestu, odmah iza Boston Seltiksa i Milvoki Baksa. Ekipa iz Ohaja će do kraja regularnog dela sezone želeti da ostane na ovoj poziciji na tabeli, kako bi eventualno imali što lakšeg protivnika u plej-ofu. Prvi Korak ka tobe bi bio trijumf u Majamiju i odlazak na +2 pobede u odnosu na Njujojrk Nikse.