Evroliga

Zvanično: Barselona Mirotića zamenila nekada 2. pikom na draftu

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

07.08.2023 20:00
Zvanično: Barselona Mirotića zamenila nekada 2. pikom na draftu Guliver/AP Photo/Jon Durr

Košarkaška sekcija Barselone potvrdila je pisanja evropskih medija i ozvaničila novo pojačanje ekipe. U pitanju je Džabari Parker, koji u redove katalonskog kluba stiže kao zamena za Nikolu Mirotića.

Njegova karijera je do sada bila puna uspona i padova, a te uspone obično su usporavale mnogobrojne povrede. Parker je izabran kao drugi pik na draftu 2014. godine od strane Milvoki Baksa, a jedno vreme je čak bio i prva napadačka opcija ispred Janisa Adetokumba i Krisa Midltona, što to bi čak neki i opravdali s obzirom na činjenicu o kakvom talentu je bila reč.

Parker je bio igrač neverovatnih atletskih predispozicija, svojim zakucavanjima oduševljavao je skaute i publiku u srednoj školi u svom rodnom Čikagu, a dobre igre preporučile su ga izuzetno cenjenom Djuk Univerzitetu. Tamo je takođe bio sjajan, a Milvoki nije oklevao i izabrao je krilnog centra, ali su se povrede kolena ređale jedna za drugom.

Nakon četiri godine u franšizi iz Vinskonsina, Parker je probao da oživi svoju karijeru u Bulsima, Vašingtonu, Atlanti, Sakramentu i Bostonu, ali u toj nameri nije uspeo, ali svakako da njegove fanove može da raduje želja za takmičenjem na najvišem nivou u Evropi, a ne potraga za novcem na azijskom kontinentu.

Ipak, Barselona je iz predostrožnosti u ugovor stavila kaluzulu da ukoliko dođe do povrede, može da raskine ugovor sa Parkerom, koji je tokom vikenda prošao sve lekarske preglede i nakon godinu dana pauze vraća se igri pod obručima.