Evroliga

Barselona pronašla zamenu za Mirotića: Džabari Parker blizu potpisa za Katalonce

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

04.08.2023 20:23
Džabari Parker blizu potpisa za Katalonce Tanjug/AP Photo/Stacy Bengs
Džabari Parker blizu potpisa za Katalonce

Američki košarkaš, Džabari Parker, mogao bi da postane novi igrač španske Barselone. Kako navode katalonski mediji, Parker je već prošao lekarske preglede i ostalo je samo da dogovori lične uslove sa klubom.

On bi trebalo da zameni Nikolu Mirotića na poziciji četiri, ali su se mnogi fanovi igre pod obručima zapitali kako to Barselona smanjuje budžet za narednu sezonu, a u tim dovodi nekadašnjeg drugog pika na NBA draftu? Ukoliko Parker zaista potpiše za giganta iz Španije, nema sumnje da će Katalonci i sledeće sezone biti u prvom redu favorita za titulu Evrolige.

 

 

Parker je izabran sa druge pozicije 2014. godine, bio je jedan od najvećih talenata američke košarke, a čak je imao i potpisan ugovor sa brendom "Jordan". Jedno vreme u Milvokiju je bio i prva napadačka opcija ispred današnjih nosilaca igre Baksa, Janisa Adetokumba i Krisa Midltona.

Ipak, njegov napredak sprečile su mnogobrojne povrede. Čak dva puta su mu stradali ukršteni ligamenti što je dovelo do toga da se na terenu manje isticao atletksim sposobnostima, koje su mu bile daleko najveća vrlina.

Nakon četiri godine u franšizi iz Vinskonsina, Parker je probao da oživi svoju karijeru u Čikagu, Vašingtonu, Atlanti, Sakramentu i Bostonu, ali u toj nameri nije uspeo, ali svakako da njegove fanove može da raduje želja za takmičenjem na najvišem nivou u Evropi, a ne potraga za novcem na azijskom kontinentu.