Evroliga

Bledo izdanje Crvene zvezde u Madridu: Ubedljiv poraz ekipe sa Malog Kalemegdana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.10.2024 22:48
Crvena zvezda igra bez Nemanje Nedovića u Madridu Profimedia
Crvena zvezda igra bez Nemanje Nedovića u Madridu

Košarkaši Crvene zvezde su poraženi od Real Madrida 95:72 (22:10, 24:19, 25:25, 24:18) u petom kolu Evrolige. Srpski klub je tako nakon tri trijumfa u elitnom takmičenju vezao dva poraza i sada ima skor 3-2.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi je bio Džanan Musa sa 17 poena, a pratili su ga Fakundo Kampaco sa 13, Eli Endijaj i Valter Tavers sa po 12. Sa druge strane se istakao Miloš Teodosić sa 11, dok je Nikola Kalinić dodao devet.

Crveno-beli su utakmicu otvorili poenima, ali to su takođe bili i jedini poeni u prvih pet minuta za njih. Real Madrid je u potpunosti dominirao od starta utakmice i vrlo brzo je došao do dvocifrene prednosti. Španski klub je već u prvoj deonici imao devet asistencija, a većina njih je stigla od Fakunda Kampaca. 

Ekipa Janisa Sferopulosa je odlično ušla u drugu četvrtinu, serijom od osam poena, ali domaćin je imao odgovor i na to. Pre svega preko Serža Ibake i Džanana Muse koji su ponovo doneli dvocifren plus španskoj ekipi. Usledili su ponovo problemi u napadu za srpski klub, a Real je to iskoristio i otišao na 17 poena prednosti na poluvremenu.

 

 

Drugi deo igre je započet u nešto bržem ritmu. Igralo se koš za koš, ali to nikako nije odgovaralo crveno-belima koji su imali 20 poena zaostatka u tom trenutku. Klub sa Malog Kalemegdana prosto nije imao rešenja u odbrani, dok je na momente napad nije funkcionisao. Imali su gosti mini seriju krajem trećeg perioda, ali je razlika i dalje bila +17 na ulasku u poslednjih 10 minuta.

Četvrta deonica je bila sušta suprotnost u odnosu na treću. Real Madrid je kao i svaka iskusna ekipa usporio ritam kako bi što lakše zatvorili utakmicu. Održavali su konstantnu prednost od 17 ili više poena razlike, a Crvena zvezda nije uspela ozbiljnije da ugrozi rivala. Madriđani su na kraju poptno zasluženo stigli do trijumfa i to verovatno lakše nego što se očekivalo. 

Evroliga, 5. kolo

SREDA

Partizan - Virtus 69:70

ČETVRTAK

Monako - Paris 80:87
Žalgiris - Makabi 78:63
Olimpija - Efes 84:96
Baskonija - Alba 80:57
Real Madrid - Crvena zvezda 95:72 

PETAK

Fenerbahče - Panatinaikos 19.45
Barselona - ASVEL 20.30
Bajern - Olimpijakos 20.45

Real Madrid - Crvena zvezda 95:72 (22:10, 24:19, 25:25, 24:18)

Dvorana: Vizink centar
Sudije: Difala, Perandi, Tepenije.

Real Madrid: Tavares 12, Endiaj 12, Abalde 9, Kampaco 13, Hezonja 7, Dek 10, Gonzalez 2, Gej 2, Ibaka 5, Ljulj 3, Musa 17, Rejtan-Mejs 3.

Crvena zvezda: Kalinić 9, Daum 8, Plavšić 7, Kenan 7, Miler-Mekintajer 5, Davidovac 3, Dobrić 2, Giedraitis 3, Lazić 3, Mitrović 6, Teodosić 11, Dos Santos8.

4/4: Pobeda Real Madrida

Poslednja četvrtina je bila potpuno drugačija od treće. Real Madrid je usporio igru i održavao veliku prednost koja se vrtela oko 20 poena razlike. Jasno je bilo još na startu četvrte deonice da se Crvenoj zvezdi sprema treći poraz u Evroligi ove sezone. Madridski klub je bez većih problema priveo meč kraju i zasluženo stigao do pobede.

3/4: Crveno-beli bez odgovora, "kraljevski klub" pred pobedom

Drugo poluvreme je donelo nešto brži tempo, ali ni to nije previše pomoglo Crvenoj zvezdi. Igralo se koš za koš, a to je odgovaralo ekipi Matea Ćusa koja je imala 20 poena prednosti u tom trenutku. Klub sa Malog Kalemegdana prosto nije imao rešenja u odbrani, dok je na momente napad nije funkcionisao. Imali su gosti mini seriju krajem trećeg perioda, ali je razlika i dalje bila +17 na ulasku u poslednjih 10 minuta.

2/4: Sigurnih +17 za Real na poluvremenu

Druga četvrtina je otvorena mnogo bolje kada je u pitanju ekipa Janisa Sferopulosa. Srpski klub je serijom 8:1 prišao na pet poena zaostatk,a te je Mateo Ćus reagovao tajm-autom. To su poništili Džanan Musa i Serž Ibaka vezanim poenima na drugoj strani. Ponovo su crveno-beli ušli u period "praznog hoda" u napadu. Madriđani su to iskoristili i na poluvreme otišli sa +17.

1/4: Madriđani na dvocifrenom plusu nakon 10 minuta

Iako su crveno-beli postigli prve poene, to su bili i jedini poeni u prvih pet minuta za goste. Fakundo Kampaco je od starta meča počeo da diriguje asistencijama, dok je Valter Tavares preuzeo ulogu poentera. Pred sam kraj prve deonice, domaćin je otišao i maksimalnih +12 nakon trojke Marija Hezonje. To je ujedno bila i prednos Madriđana nakon 10 minuta igre.