Evroliga

Crvena zvezda ne mora ništa, ali želi mnogo protiv Reala: Crveno-beli gosti lidera Evrolige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.03.2024 13:19
košarkaši Crvene zvezde igraju takmičarski nebitan meč sa košarkaškim vladarom Evrope MN Press
košarkaši Crvene zvezde igraju takmičarski nebitan meč sa košarkaškim vladarom Evrope

Posle gubitka i teoretskih šansi za ostanak u trci za plej-in Evrolige, mečevi do kraja ligaškog dela takmičenja neće imati rezultatski značaj i težinu za košarkaše Crvene zvezde, ali to ne znači da neće iz svakog pokušati da izvuku maksimum. Čak i kada ih žreb spoji sa aktuelnim prvakom Evrope i liderom aktuelne sezone elitnog takmičenja, Realom, u njegovom Madridu (20.30). 

Dueli sa klubom i timom takvog renomea, veličine i ambicija uvek deluju inspirativno na njegove rivale, pa će tako Nemanja Nedović i ostatak zdravih izabranika Janisa Sferopulosa sigurno dati trenutni maksimum u sudaru s braniocem titule. Pogotovo posle šok poraza od Mege u AdmiralBet ABA ligi. 

"Očekujemo tešku utakmicu, to je jedan od najtežih mečeva koji možemo da igramo, jer igramo protiv prvoplasiranog na tabeli. Oni su aktuelni šampioni i ove sezone su glavni favoriti za osvajanje titule. Imamo tešku misiju pred sobom, ali idemo da se borimo. Znamo koga imamo na raspolaganju, idemo tamo da damo sve od sebe", rekao je grčki stručnjak pred utakmicu u prestonici Španije

Ono što dodatno otežava posao timu sa Malog Kalemegdana na najtežem mogućem evroligaškom gostovanju je odsustvo Miloša Teodosića, jer se velemajstor deljenja vođenja akcija i deljenja lopti loše oseća, pa je posle bolničkog pregleda preventivno ostavljen u Beogradu.

Crvena zvezda ovaj meč dočekuje kao 16. u konkurenciji 18 klubova, sa skorom od 11 pobeda i 20 poraza. Ćus Mateo i njegovi puleni se šire na vrhu tabele, jer su dobili čak 25 utakmica, a izgubili svega šest. 

Evroliga, 32. kolo

sreda

Makabi TA - Valensija 95:80

četvrtak

Žalgiris - Olimpija Milano 87:73
Baskonija - Anadolu Efes 76:97
Bajern - Barselona 79:87
Partizan - Olimpijakos 69:74
Asvel Lion - Monako 77:87

petak

Fenerbahče - Alba 18.45
Real Madrid - Crvena zvezda 20.30
Virtus - Panatinaikos 20.30

Standings provided by Sofascore