ABA liga

Obradović: Imali smo problema sa povredama, hvala svim igračima za ozbiljnost

komentari (0)

Izvor: Tanjug

12.10.2024 19:21
Željko Obradović se zahvalio igračima na požrtvovanju MN Press
Željko Obradović se zahvalio igračima na požrtvovanju

Košarkaši Partizana su nepunih 48 sati posle meča u Madridu pobedili Studentski centar u Podgorici 80:60 u meču četvrtog kola regionalne ABA lige.

Trener Partizana Željko Obradović morao je da bude zadovoljan s obzriom na povrede i umor.

"Imali smo prilično problema, sinoćnji trening se sveo na to da postavljamo utakmicu bez ikakvog trčanja, malo šutiranja, kao i ponavljanja nekih stvari. Brendon Dejvis je imao velike probleme, takođe i Vanja Marinković i plus Tajrik Džons, koji večeras nije igrao zbog povrede. Nadamo se da nije ništa ozbiljno", rekao je Obradović na konferenciji za medije.

On je posebno pohvalio Sterlinga Brauna, koji je bio bolestan.

"Braun je juče ostao u sobi ceo dan, bio je bolestan. Danas se osetio bolje i na sopstveno insistiranje tražio je da bude u timu. Hvala svim igračima za ozbiljnost, ali specijalno ovoj četvorici, koji su imali probleme. To je nešto što nas čeka, s obzirom na ovaj ritam utakmica. Moramo da brinemo o zdravlju igrača. Ritam je takav, kakav i biće potrebno svi da daju maksimalni doprinos."

Obradović je potom pohvalio košarkaše Studentskog centra.

"Čestitam kolegi Petru Mijoviću. Radi sjajan posao sa mladom ekipom koja igra veoma dobru košarku. Mlada ekipa, koja ima lepe ideje i igraju dobru košarku. Lepa utakmica".

Prezadovoljan je trener crno-belih i ponašanjem igrača.

"Izuzetno sam zadovoljan, mislim da imamo odličnu atmosferu i veliku želju i od toga sve počinje i završava se. Proces je da se neke stvari uigraju. Večeras je bilo dobrih stvari, ali onih na kojima insistiramo. Vodimo računa o svih 12 igrača, ali o ovim mlađima".

Ajzea Majk još nije oporavio od povrede, a Dvejn Vašington vratio u Partizan.

"Bio je sa nama u Madridu i vratio se s ekipom u Beograd, sada moramo da ga registrujemo, da ponovo bude naš igrač. Nadam se da biti u konkurenciji za tim naredne sedmice", zaključio je Obradović.