ABA liga

Andrej Žakelj jedva čeka majstoricu: Da iznenadimo Partizan u dupke punoj "Areni"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.05.2024 19:54
Andrej Žakelj, trener Budućnosti, veruje da njegovi košarkaši mogu da se nose s Partizanom MN Press
Andrej Žakelj, trener Budućnosti, veruje da njegovi košarkaši mogu da se nose s Partizanom

Košarkaši Partizana bili su i ostali favoriti aktuelne polufinalne serije AdmiralBet ABA lige, ali i njihove kolege iz ekipe Budućnosti imaju čemu da se nadaju u majstorici (10. maj, 19.00, TV Arena 1 Premium).

Podgoričani su bili konkurentni i u beogradskom porazu, dok su u tenzičnom revanšu u svojoj "Morači", s pola koša razlike, zaslužili priliku da se izbore za seriju finalnih mečeva sa Crvenom zvezdom. 

 

 

"Čeka nas zanimljiva i izuzetno čvrsta utakmica. Iskreno, jedva čekamo da utakmica počne. Napravićemo sve što je u našoj moći da iznenadimo Partizan u dupke punoj „Areni“. Pristup, energija i agresivnost moraju da budu na vrhunskom nivou, ako želimo da se borimo za mesto u finalu", naglasio je trener Budućnosti, Andrej Žakelj.

U regularnom delu sezone, Partizan je u decembru ubedljivo slavio pred svojom publikom (96:83), dok je u martu to učinio pred u pristalicama Budućnosti u prestonici Crne Gore (83:89). 

Za nastavak odbrane primata u regionalnom takmičenju crno-belima je potrebno da se izdignu iznad svojih grešaka, ali za ishod serijala pita se i tim iz komšiluka, inače trećeplasirani u regularnom delu ABA sezone. 

 

Cup tree provided by Sofascore