ABA liga

Furiozna 4/4 Mege: Beograđani razbili "zmajčeke" u Stožicama i prošli u polufinale ABA lige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.04.2024 22:10
Košarkaši Mege i Cedevita Olimpije ABA liga/Cedevita Olimpija/Ales Fevzer
Košarkaši Mege i Cedevita Olimpije

Posle velike pobede u Beogradu, košarkaši Mege savladali su favorizovanu Cedevita Olimpiju i u Ljubljani, gde su nošeni sjajnom timskom igrom u poslednjoj četvrtini, slavili rezultatom 85:71 (22:22, 23:19, 21:19, 19:9) plasiravši se u polufinale AdmiralBet ABA lige, gde će sastati sa pobednikom meča Crvene zvezda - SC Derbi.

Mlada ekipa Mege većim delom susreta bila je u prednosti. Iako se nisu proslavili u skoku, kao i u procentima sa linije penala (69 odsto), Beograđani su koristili sve što im je protivnik davao. Otvorene poglede redovno su kažnjavali, igrali su čvrstu odbranu ograničivši "zmajčeke" na mali broj poena iz igre (20/40 za dva, 3/27 za tri), da bi kapitalnu prednost vrednu verovatno okršaja sa Zvezdom u polufinalu, stekli u poslednjoj četvrtini, kada su napravili 13:0 seriju u režiji Đurišića, Miljenovića i družine.

 

 

Ruka igračima Cedevita Olimpije u potpunosti se stegla u poslednjih 10 minuta. Koš iz igre nisu mogli da pogode gotovo sedam minuta, a prazan hod rivala oberučke je prihvatila mlada ekipa Mege, koja je i gubitkom Nikole Topića, pokazala da ima dovoljno kvaliteta da se i bez njega nosi sa daleko iskusnijim rivalima.

Najefikasniji igrači u pobedničkom timu bili su Miljenović i Đurišić sa po 20 poena. Jelavić je pomogao sa 16. Kovačević je takođe bio dvocifren sa 12 poena, dok je listu strelaca Cedevita Olimpije predvodio Džouns sa 15 poena.
 

 

Standings provided by Sofascore