ABA liga

Plej-of ABA lige na TV Arena sport: Partizan otvara četvrtfinalnu seriju sa Igokeom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.04.2024 10:25
košarkaši Partizana, domaćini večerašnjeg meča sa Igokeom u ABA ligi MN Press
košarkaši Partizana, domaćini večerašnjeg meča sa Igokeom u ABA ligi

Partizan nije uspeo da se dočepa plej-ina Evrolige, ali nema vremena da žali za propuštenim šansama u ligaškom delu elitnog evropskog košarkaškog takmičenja, jer već večeras mora da krene u plej-of borbu AdmiralBet ABA lige. Sa jasnim ciljem da prvo u "Beogradskoj areni" (18.30, TV Arena 1 Premium), a onda i u revanšu četvrtfinalne serije sa Igokeom uradi šta se očekuje od branioca titule, odnosno poštedi sebe eventualne majstorice. 

Crno-beli su imali neočekivani broj poraza u osnovnom delu regionalnog takmičenja, ali sada im se maksimalno sužava prostor za kikseve, pa će u svakoj od ppredstojećih četvrtina potrebno da daju sve najbolje od sebe, ako žele sezonu da završe s nekim trofejom, pošto do istog nisu stigli u Kupu Radivoja Koraća i ABA Superkupa. 

"Imali smo par dana da pripremimo seriju protiv Igokee. Nama je u ovom trenutku najvažnije da razmišljamo samo o njima. Znamo kako izgleda plej-of, da je motivacija timova i igrača na drugom nivou. Moramo da podignemo maksimalno našu motivaciju protiv tima koji nas je iznenadio u prvom delu prvenstva i pobedio nas u Beogradu. Ta sama činjenica je dovoljna da pristupimo maksimalno ozbiljno. Plej-of je izuzetno zanimljivo takmičenje, jer svi dolaze s najvećom motivacijom. Nadam se da ćemo spremni početi seriju", rekao je Željko Obradović, trener najgledanijeg kluba u istoriji Evrolige na mečevima pred svojom publikom. 

Partizan važi za favorita u ovom sudaru, po svim parametrima, ali je poraz od Igokee na istom mestu dovoljno opominjući za trofejnog stručnjaka i njegovu ekipu i(li) dovoljno nadahnjujući za tim iz Laktaša, bez obzira što je gostujući sastav posle toga ostao kraći za nekoliko važnih pojedinaca.

"Oni su favoriti ne samo protiv nas. Znamo za njihov kvalitet rostera i stručnog štaba. Iako imamo kadrovskih problema i još ne znam s kakvim sastavom ćemo izaći na teren, pokušaćemo da odigramo najbolju košarku koju možemo u ovom trenutku i ako to uspemo bićemo zadovoljni", rekao je trener Igokee, Vladimir Jovanović.

Plej-of AdmiralBet ABA lige, četvrtfinale - prvi mečevi

subota

(1:0) Budućnost - Zadar 100:69

ponedeljak

(0:1) Crvena zvezda - Studentski centar 83:81

(1:0) Mega - Cedevita Olimpija 119:98

sreda

Partizan - Igokea 18.30 (AP1)

 

Cup tree provided by Sofascore