ABA liga

Luka Božić MVP 23. kola AdmiraBet Aba lige: To mu je deveto priznanje u sezoni

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.03.2024 10:05
Luka Božić na meču AdmiralBet Aba lige protiv Crvene zvezde MN Press
Luka Božić na meču AdmiralBet Aba lige protiv Crvene zvezde

Košarkaš Zadra, Luka Božić dobitnik je MVP priznanja u 23. kolu AdmiralBet Aba lige, saopšteno je iz sedišta regionalnog takmičenja.

Prvotimac Zadrana je ovu nagradu dobio za sjajnu partiju protiv Cedevite Olimpije u kojoj je postigao 26 poena, uhvatio sedam lopti i osam puta uspešno uposlio saigrače, što mu je donelu indeks korisnosti od 23, a njegov klub je na kraju slavio 88:65.

 

 

Božiću je ovo ukupno deveti put ove sezone da je osvojio MVP priznanje i po tom učinku je ubedljivo najbolji igrač u AdmiralBet Aba ligi, imajući u vidu da je Stefan Miljenović iz Mege drugi na toj listi sa samo dve nagrade za najkorisnijeg igrača kola.

Pored Luke Božića, minulo kolo regionalnog takmičenjao obeležili su i košarkaš Igokee, Marko Jošilo koji je sa 13 uhvaćenih lopti bio najbolji skakač, Mekinli Vrajt iz Budućnosti je sa devet asistencija najbolje razigravao saigrače, dok je sa tri ukradene lopte Huan Dejvis iz Zadra bio najbolji "kradljivac".

 

 

Naredno kolo AdmiralBet Aba lige počinje u četvrtak, 21. marta utakmicom FMP-Budućnost, a završava se u ponedeljak kad se sastaju Crvena zvezda i Mega, uz prenose svih mečeva na kanalima TV Arena spert.