Vesti iz fudbala

Amerikankama dovoljan i bod protiv Portugala: Svetske šampionke u osmini finala Mundijala

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.08.2023 11:29
Amerikankama dovoljan i bod protiv Portugala: Svetske šampionke u osmini finala Mundijala Tanjug/AP Photo

Najbolje fudbalerke Sjedinjenih Američkih Država nastavljaju pohod na svoju treću vezanu titulu na Svetskim prvenstvima, pošto su nadmetanja u grupi E ovogodišnjeg Mundijala završile na drugom mestu. Za to im je bio dovoljan današnji remi sa direktnim takmacem u borbi Portugalom - 0:0. 

Moglo je biti i drugačije da Ana Kapeća nije smestila loptu iza leđa Alise Naher, ovako je stativa spasila planetarne vladarke senzacionalne eliminacije sa takmičenja u Australiji i Novom Zelandu. Imale su i Morgan, Rapino, Sonet, Smit i ostale šanse za gol, ali njihovi problemi sa realizacijom nikako da prođu na ovom turniru. 

A moraće podhitno da ih reše, ako misle da u osmini finala prođu Švedsku, koja posle 180 minuta jedina ima dva trijumfa u grupi G i već je prebrinula ostanak na šampionatu. 

Za razliku od Amerikanki njihove koleginice iz Holandije su se poigravale sa nejakim Vijetnamom, pa je autsajder iz Azije čak sedam puta morao nazad na centar terena - 7:0 (5:0). I to posle šuteva Martens u 8. minutu, Snejs (11), Bruts (18, 57), Rord (23, 83) i De Donk (45).

Sada im ostaje da sačekaju sledeće rivalke, što će verovatno biti Italija, obzirom na to da ima više (3) bodova od Argentine (1) i Južnoafričke Republike (1). 

 

 

Standings provided by Sofascore