Vesti iz fudbala

Za obraz i budućnost: Mlada selekcija Srbije završava kvalifikacije za EP

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.10.2024 11:38
Marko Lazetić, jedan od napadača Srbije MN Press
Marko Lazetić, jedan od napadača Srbije

Iza mlade fudbalske selekcije Srbije je još jedan razočaravajući kvalifikacioni ciklus za Evropsko prvenstvo. Daleko su "orlići" bili iza kvaliteta Ukrajine i Engleske, koje su iz Grupe E obezbedili direktan plasman na kontinentalno takmičenje u Slovačkoj. Zato je današnji poslednji duel kvalifikacija protiv Ukrajine (20.30, TV Arena sport 4) važniji za "orliće" da dobrom partijom i pozitivnim rezultatom povrate teško stečeni imidž i sačuvaju obraz.

Selektor Ljubnko Drulović rešio je da iz objektivnih razloga, izostanaka pruži šansu mlađim igračima.

"Iako je bilo mnogo novih igrača imali smo vremena da ih sve uklopimo. Siguran sam da ćemo odigrati jednu dobru utakmicu i da pokušamo da pobedimo. Važno je da kao ekipa nastavimo da rastemo, ovakve utakmice su prava prilika za to jer je Ukrajina izuzetna ekipa. Ne gtreba zaboraviti da su naši momci dve i više godina mlađi od Ukrajinaca, ovo je jedna nova generacija pre kojom je lepa budućnost", istakao je Drulović.

Od onih "iskusnijih" igrača u igračkom kadru su Mihajlo Ilić, Jovan Šljivić, Milan Aleksić, Matija Gluščević, Marko Lazetić, Jovan Miloševiuć i Jovan Mijatović. 

Na EP u Slovačku plasirali su se pored Ukrajine, Engleske i Portugalija, Nemačka, Holandija, Španija i Italija.

Kvalifikacije za EP (U21), 10. kolo

Srbija - Ukrajina 20.30 (AS 4)
Engleska - Azerjbejdžan 20.30
Luksemburg - S. Irska 20.30

 

Пласман обезедио Sofascore