Vesti iz fudbala

Kvalifikacije za EP na Areni: "Orlići" vade fleke u Leskovcu za očuvanje nade

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.03.2024 08:56
Stefan Mitrović je bio strelac u Luksemburgu FSS
Stefan Mitrović je bio strelac u Luksemburgu

Remijem u Luksemburgu pre tri dana, fudbaleri mlade selekcije Srbije doveli su plasman na Evropsko prvenstvo u domen teorije, a da bi i nju sačuvali moraće danas u Leskovcu (18.00, TV Arena 1 Premium) da pobede žilave rivale iz Severne Irske.

Selektor Ljubinko Drulović nije imao dvojicu ozbiljnih igrača u špicu (Vladimira Lučića i Petra Ratkova), ali ostali igrači su morali bolje u Luksemburgu, gde je propuštena velika prilika da se za plasman odlučuje u dvomeču protiv Ukrajine.

"Ovo je naša druga reprezentacija, odmah ispod A selekcije i ja sam uveren da će ovi igrači u nekoj bliskoj budućnosti biti deo A tima. To je i za njih velika šansa da preko mlade reprezentacije dođu do najvišeg nivoa. Naravno, moramo i rezultatski da budemo uspešni i pokažemo da možemo da se takmičimo sa najboljima. Ništa nije izgubljeno. Dok god postoji šansa, daćemo sve od sebe da ostvarimo ono što se od nas i očekuje. Želimo pobedu i da mirne glave čekamo septembar i odlučujuće mečeve", istakao je u najavi meča selektor Ljubinko Drulović.

Šanse postoje, ali je pitanje da li bi Srbiji i svih 12 bodova do kraja kvalifikacija doneli plasman na EP, jer Engleska i Ukrajina već imaju po 15 bodova, a "orlići" samo 10 i odigrani meč više od jedine ekipe sa stopostotnim učinkom koja danas igra sa Azerbejdžanom.

Kvalifikacije za EP U 21, osmo kolo

Grupa F

Azerbejdžan - Ukrajina 13.00
Srbija - Severna Irska 18.00 (AP1)
Engleska - Luksemburg 20.00

 

Standings provided by Sofascore