Vesti iz fudbala

Partizan, Vojvodina i Radnički prate žreb u ponedeljak: Zvezda i TSC još uvek na čekanju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.07.2024 18:12
Tri srpska kluba će naredne nedelje započeti kvalifikacije za evropska takmičenja Profimedia
Tri srpska kluba će naredne nedelje započeti kvalifikacije za evropska takmičenja

Naredne nedelje će početi drugo kolo kvalifikacija za sva tri evropska takmičenja, a Mozzart Bet Superliga Srbije će imati tri predstavnika. Partizan, Radnički 1923 i Vojvodina će sledeće nedelje započeti put ka grupnoj fazi evropskih takmičenja.

Podsetimo se, Crvena zvezda će kao osvajač Superlige Srbije startovati u plej-ofu za Ligu šampiona, dok će TSC igrati plej-of za Ligu Evrope.

Partizan će u utorak gostovati Dinamu iz Kijeva u kvalifikacijama za Ligu šampiona, Vojvodina će u četvrtka igrati protiv Ajaksa u kvalifikacijama za Ligu Evrope, dok će Radnički 1923 odmeriti snage sa Mornarom iz Crne Gore u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

 

 

Pre svega toga, pomenuta tri kluba će pratiti žreb za treću rundu kvalifikacija. On će se u ponedeljak održati u Nionu.

"Parni valjak" se u slučaju prolaska u treće kolo može sastati sa Rendžersom, Slavijom iz Praga, Salcburgom i Lilom. Ako Dinamo bude bio bolji od Partizana, ekipa Aleksandra Stanojevića će se spustiti u treće kolo Lige Evrope.

Tamo su im potencijalni rivali Krivbas, Servet, Rijeka ili Korvinul, Trabzonspor, Ružomberok, Panatinaikos ili Botev, Serkl Briž ili Kilmanrok i poraženi iz dvomeča između Fenerbahčea i Lugana. Isti protivnici će čekati i Vojvodinu u slučaju trijumfa nad Ajaksom.

Ako "stara dama" iz Novog Sada bude eliminisana od Holanđana, spustiće se u treće kolo za Ligu konferencija gde će biti nepovlašćena u žrebu. To važi i za Radnički iz Kragujevca u slučaju da savladaju Mornar iz Bara.

Potencijalni protivnici Vojvodini i Radničkom u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija su: Kopenhagen, Gent, Bašakšehir, Kluž, Legija, Makabi Haifa, Hapoel Ber Ševa, Đurgarden, Go Ahed Igls, Omonija, Žalgiris, Gimaraeš, Astana, Riga, Olimpija Ljubljana, Dnipro, AEK, KuPS, Zrinjski, Maribor, Hajduk, Brejdablik, Osijek, Dudelanž, Spartak Trnava i AEK Larnaka.