Superliga Srbije

Mozzart bet Superliga na Areni: Partizan pod Bagdalom igra ključni meč za drugo mesto

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.05.2024 09:52
Samed Baždar, napadač Partizana MN Press
Samed Baždar, napadač Partizana

Partizan je sa pet vezanih poraza od borbe za titulu sa Crvenom zvezdom stigao do strepnje za drugo mesto u preostala četiri kola plej-ofa Mozzart bet Superlige. Crno-beli danas u Kruševcu (16.00, TV Arena 1 Premium) jednostavno mora da pobedi, prekine tu seriju i ostane bar na "plus četiri" u odnosu na zahuktali TSC koji ne odustaje od odbrane prošlogodišnjeg vicešampionskog zvanja.

"Pred nama je sada meč u Kruševcu kojem smo maksimalno posvećeni i nadamo se pobedi. Imamo određenih kadrovskih problema, Mateus Saldanja sigurno neće biti u timu, ali naš cilj je da osvojimo tri boda", rekao je trener Albert Nađ.

Vreme je za Sameda Baždara, koji je ispao iz tima povratkom Brazilca na teren ili za Nemanju Nikolića, napadača koji je u većini mečeva donosio preokret golvoima i asistencijama. Napredak je bez rezultatskog imperativa, ali za Partizan je ove sezone bio koban jer je slavio u mmartu u Humskoj 1:0. Poslednji put kada Partizan nije slavio u Kruševcu bilo je 2019. godine (2:2).

U istom terminu TSC dočekuje Radnički 1923, tim sa kojim je ove sezone imala prilično problema. Na "Čika Dači" je bilo 0:0, u Bačkoj Topoli 1:0 za domaćina i to golom Saše Jovanovića u 85. minutu. Ekipa Žarka Lazetića je već obezbedila Evropu, Kragujevčani se nadaju da će im to poći za rukom jer imaju pet bodova više od Čukaričkog.

Posle pobede nad Partizanom u Humskoj, te prethodno remija sa Crvenom zvezdom, Vojvodina na "Karađorđu" dočekuje Čukarički u direktnom duelu za trenutno šesto mesto i poteru za Radničkim. Za goste iz Beograda će duel možda biti i poslednja šansa da ostanu u trci za Evropu, Novosađani imaju i šansu u finalu Kupa Srbije.

Na kraju dana, novi-stari šampion Crvena zvezda gostuje Mladosti u Lučanima (18.30, TV Arena 1 Premium). Trener Vladan Milojević ima sve igrače na raspolaganju sem Vladimira Lučića i Miloša Degeneka, koji su odavno završili sezonu, ali nema dileme da će opet kombinovati sastav, dozirati minutažu.

"Nema opuštanja, imamo mi još mnogo motiva za dokazivanje, mnogo toga što želimo da uradimo i unapredimo", bio je jasan Milojević sa kakvim ambicijama stiže njegov tim u Lučane. 

Mozzart bet Superliga, 34. kolo (plej-of)

Sreda

TSC - Radnički 1923 16.00 (AP2)
Napredak - Partizan 16.00 (AP1)
Vojvodina - Čukarički 18.00 (AP3)
Mladost L. - Crvena zvezda 18.30 (AP1)

Пласман обезедио Sofascore