Vesti iz fudbala

Real kupio zlatnog tinejdžera: Endrik u nadoknadi doneo pobedu Brazilu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.06.2024 08:59
Endrik Tanjug/AP Photo/Matilde Campodonico
Endrik

Real Madrid je doveo Kilijana Mbapea, ali od 21. jula dres će poneti i mladi Brazilac Endrik. Znali su u Madridu pre godinu dana da su kupili zlatnog tinejdžera i baš ovaj još maloletni momak je doneo Brazilu pobedu nad Meksikom 3:2 u šestom minutun nadoknade.

I to na asistenciju budućeg saigrača Vinisijusa Žuniora sa kojim se sjajno konektovao u selekciji "selekaoa". Pred 100.000 gledalaca u Meksiku, viđen je sjajan meč, koji najavljuje spektakl i na Kopa Amerika koji startuje 20. juna u SAD uz direktne prenose na TV Arena sport.

 

 

Selektor Brazila Dorival Žunior dao je priliku mlađim igračima koji su golovima koji su preko Pereire (5) i Martinelija (54) poveli 2:0. Međutim, Kinjones (73) i Martinez (90+2) su digli na noge više od polovine stadiona. To ipak nije bio kraj, jer je Endrik pokazao golgeterski njuh i samo potvrdio da Brazil ima jednu novu plejadu asova koja dolazi.

Brazil na Kopa Amerika igra u Grupi D sa Kolumbijom, Paragvajem i Kostarikom, dok će Meksikanci tražiti jedno od prva dva mesta koja vode u nokaut fazu u Grupi B sa Ekvadorom, Venecuelom i Jamajkom.