Vesti iz fudbala

Vinisijus: Sa svakom žalbom osećam se sve gore

komentari (0)

Izvor: Tanjug

25.03.2024 21:00
Vinisijus Žunior Guliver/AP Photo/Manu Fernandez
Vinisijus Žunior

Fudbaler Reala i brazilski reprezentativac Vinisijus Žunior izjavio je danas da zbog rasističkih uvreda nikada nije razmišljao da napusti madridski klub i Španiju, prenose španski mediji.

Fudbalske reprezentacije Španije i Brazila odigraće sutra od 21.30 časova prijateljski meč u Madridu u sklopu zajedničke borbe protiv rasizma.

Vinisijus (23) se rasplakao tokom današnje konferencije za medije u Madridu.

"Izvinjavam se svima. Samo želim da igram fudbal, da činim sve za moj klub i moju porodicu i da nikada ne vidim crnce da pate", rekao je Vinisijus.

Brazilski fudbaler je na meti rasističkih uvreda otkako je pre šest godina došao u Španiju.

"Sa svakom žalbom osećam se sve gore, ali morao sam da se pojavim ovde i da pokažem svoje lice. Tražim pomoć od UEFA, FIFA, FS Brazila... Samo zajedno u velikoj grupi možemo da se borimo protiv rasizma", istakao je brazilski fudbaler.

On je poručio da ne želi da napusti Real i Španiju.

"Nikada nisam razmišljao o odlasku iz Španije, jer bi to značilo da rasisti dobijaju ono što žele. Neću da napustim najbolji klub na svetu. Ostaću čvrst i jak, jer me podržavaju predsednik i klub. Verbalni rasizam se ne događa samo u Španiji već i u celom svetu. Svakim danom sve sam tužniji", istakao je Vinisijus.

Fudbalski klub Real je pre 10 dana podneo tužbu Državnom tužilaštvu Španije zbog rasnih uvreda na račun Vinisijusa.

"Siguran sam da Španija nije rasistička zemlja, ali ima puno rasista. Mnogi od njih su na stadionima. Moramo da se promenimo, jer mnogi od njih ne znaju šta je rasizam. Vređaju me zbog boje moje kože i tako me teraju da igram loše. Mogu da mi kažu mnoge druge stvari, a ja ništa neću da im odgovorim. Nadam se da ću moći da idem na terene i da ne razmišljam o onome šta bi moglo da se dogodi", zaključio je fudbaler Reala.