Vesti iz fudbala

Zinedin Zidan razapet između Bajerna i Mančester junajteda: Francuza "sele" po Evropi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.04.2024 18:08
Zinedin Zidan, kandidat za šefa stručnog štaba nemačkog i engleskog velikana Guliver/AP Photo/Francisco Seco
Zinedin Zidan, kandidat za šefa stručnog štaba nemačkog i engleskog velikana

Počela je nova tura nagađanja i(li) siguranja oko imena kluba u kom će Zinedin Zidan nastaviti kratku a već berićetnu karijeru fudbalskog trenera, na pauzi još od napuštanja madridskog Reala 2021. godine. S dva pravca - Nemačka i Španija

U međuvremenu su ga svako malo mediji "videli" kao spasonosno rešenje na klupi svakog iole većeg kluba u krizi tog trenutka ili s višim ambicijama od postojećih, ali on još uživa u životu van stadiona.

 

 

Najnovija vest kaže da je osvajač tri Lige šampiona i još šest trofeja sa velikanom sa "Santijago Bernabeua" vrlo blizu prihvatanja posla u Bajernu, nakon što ga na kraju definitivno napusti Tomas Tuhel. 

Priča je potekla od "Mundo Deportiva" i ekskluzivne tvrdnje španskog sportskog dnevnika da je Zidan već odmakao u pregovorima sa ljudima sa "Alijanc arene", na šta je francuski "L'ekip" uzvratio tvrdnjom da je nekada fenomenalni igrač bliži preuzimanju Mančester junajteda od Erika ten Haga. 

 

 

Jedno je sigurno, a to je da uprave i navijači Bajerna i Junajteda nikako nisu zadovoljni sezonom, pri čemu se u slučaju premijerligaša može govoriti u množini, te da su aktuelni treneri već viđeni na izlaznim vratima. 

I da Zidan u oba slučaja deluje kao vrhunsko rešenje, barem što se tiče njegovog dela posla. Za nešto se pitaju i igrači.