Vesti EURO 2024

Očekivan ishod posle neuspeha u baražu za EURO: Savo Milošević više nije selektor Bosne i Hercegovine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.04.2024 16:22
Savo Milošević NSBiH
Savo Milošević

Srpski trener, Savo Milošević nije više selektor fudbalera Bosne i Hercegovine, saopštio je danas Fudbalski savez te države na zvaničnom sajtu.

Njemu je ugovor sa FF BiH istekao sa porazom od Ukrajine u polufinalu Lige Nacija, a razgovori minulih dana nisu doneli i dogovor dve strane, pa će Savo potražiti novi posao, a BiH novog selektora.

Milošević nije imao ni sreće u baražu Lige nacija jer malo je ko uspeo taktički da zaustavi Ukrajinu kao što su to učinili njegovi igrači na tom meču.

Ukrajina je samo u finišu meča iskoristila tri prinudne izmene i sa dva brza gola došla do prekreta, plasmana u finale Lige nacija iz koga je izborila i plasman na EURO 2024, gde će u Grupi E igrati pfrotiv Rumunije, Belgije i Slovačke.

 

 

"Dosadašnji selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, Savo Milošević u narednom periodu više neće obavljati ovu dužnost. Posle isteka ugovora stručnjaka sa Fudbalskim savezom BIH, Milošević prestaje da bude selektor naše najbolje selekcije", stoji u objavi na sajtu FS BiH i dodaje se:

"Fudbalski savez Bosne i Hercegovine se zahvaljuje Miloševiću na predanom radu, trudu i profesionalnom odnosu tokom angažmana u reprezentaciji BiH, te mu želi mnogo uspeha u nastavku profesionalne karijere."

Iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine nisu naveli ko bi mogao da bude Miloševićev naslednik, ali se u javnosti kao prva opcija pominje Sergej Barbarez.