Vesti iz fudbala

Dani Alves posle 14 meseci izlazi iz zatvora: Plaćena kaucija milion evra uz pomoć Nejmara

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.03.2024 13:28
Mediji čekaju Alvesa ispred zatvora Brijans Guliver/AP Photo/Emilio Morenatti
Mediji čekaju Alvesa ispred zatvora Brijans

Dani Alves, bivši as Barselone, Brazila, koji je bio osuđen na četiri i po godine zatvora zbog seksulanog nasilja, napustiće tokom dana zatvor posle 14 meseci. Vrhovni sud pravde Katalonije mu je u 11.30 potvrdio uplatu kaucije od milion evra i on može da izađe iz zatvora u toku dana, prenosi "Marka".

Španska policija je Alvesa uhapsila 20. januara 2023. godine zbog sumnje da je seksulano zlostavljao mlađu devojku u noćnom klubu, što je kasnije na sudu i bilo dokazano. Dugo je španska vlast odbijala da pusti bivšeg asa Barselone uz kauciju zbog mogućeg odlaska u Brazil iz koga ne bi mogao da bude ekstradikovan u Španiju jer dve zemlje nemaju takvu saradnju.

S obzirom na to da su mu svi računi zamrznuti, u pomoć mu je uskočio pre svih Nejmar, koji mu je pozajmio 150.000 evra prvo za advokata, a i dodao koliko treba da bi se sakupila suma od milion evra za kauciju, koju je prošle nedelje postavio Vrhovni sud pravde u Kataloniji. Alves je policiji dostavio oba pasoša, i španski i brazilski, jer do okončanja kazne nema prava izlaska iz zemlje. Takođe, ne sme da kontraktira sa žrtvom, niti da joj se približava, što je sve definisano presudom.

 

 

Dani Alveš napušta zatvor "Brijans 2" u momentu kada još uvek nema konačnu presudu za delo koje je počinio. Naime, još nisu razmatrane žalbe Tužilaštva, koji traže dratičniju kaznu, dok se odbrana igrača nada da bi kazna čak mogla i da se ublaži.

Boravak u zatvoru ostavio je traga na Danija Alvesa, čak su mediji proturili priču da je početkom marta ove godine pokušao sebi da oduzme život u zatvoru što je oštro demantovao Danijev brat Nej Alves.