UEFA Liga šampiona

Fenomen Engleza u UEFA Ligi šampiona: Dali 24, a primili jedan gol!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.10.2024 11:49
Fudbaleri Aston Vile su na čelu tabele Lige šampiona Tanjug/AP Photo/Rui Vieira
Fudbaleri Aston Vile su na čelu tabele Lige šampiona

Posle tri odigrana kola ligaškog dela novog formata UEFA Lige šampiona vide se jasno ono što se i zna - da je Premijer liga najkvalitetnija liga na planeti. Aston Vila i Liverpul su jedina dva kluba sa maksimlanih devet bodova, Siti i Arsenal imaju po sedam i svi su kandidati da prođu direktno u osminu finala.

Međutim, jedan drugi detalj je impresivan: četiri kluba su postigla u tri kola na 12 mečeva 24 pogotka a primili samo - jedan. I to je stradala mreža Liverpula i to u trećem minutu prvog kola na "San Siru" protiv Milana koji je poveo golom Kristijana Pulišića! Slavili su 3:1 u tom meču a zatim bili bolji od Bolonje (2:0) i Lajpciga (1:0).

 

 

Mreže Vile, Sitija i Arsenala su uz Interovu i Atalantinu i jedine ostale netaknute u prva tri kola. A, Aston Vila je imala ozbiljan zadatak, pobedila je Jang Bojs (3:0) u Bernu, te Bajern (1:0) i Bolonju (2:0) na Vila Parku. Mančester siti je posle remija sa Interom (0:0), savladao Slovan (4:0) i Spartu iz Praga (5:0) i postavio rekord sa 26 uzastopnih susreta bez poraza u elitnom takmičenju. Arsenal je 0:0 u Bergamu, pobedio PSŽ 2:0 i Šahtjor 1:0.

Najefikasniji tim u prva tri kola je Borusija iz Dortmunda koja je 12 puta tresla mreže rivala, slede Barselona i Bajern sa po 10, te Siti i Monako sa po devet golova.

Najslabije odbrane u prva tri kola imaju Dinamo iz Zagreba, Slovan i Crvena zvezda koji su pokleki po 11 puta, Salcburg i Jang Bojs su primili po devet, a Seltik i Atletiko Madrid po osam golova.

 

Пласман обезедио Sofascore