UEFA Liga šampiona

Liga šampiona je naše takmičenje i želimo da ga osvojimo: U Realu puni samopouzdanja nakon preokreta protiv Dortmunda

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.10.2024 08:07
Slavlje fudbalera Real Madrdia Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez
Slavlje fudbalera Real Madrdia

Kada Real Madrid odigra onako kako je odigrao drugo poluvreme protiv Borusije iz Dortmunda, onda malo koja ekipa može da učini nešto protiv tima Karla Anćelotija, pa makar to bio i aktuelni vicešampion Evrope.

Brazilac Vinisijus postigao je protiv bundesligaškog tima prvi het-trik u elitnom evropskom takmičenju i pokazao zbog čega je glavni kandidat za osvajanje "Zlatne lopte".

"On ne treba da dobije 'Zlantu loptu' zbog partije protiv Dortmunda, već zbog svega onoga što je učinio prošle sezone, a izdanje protiv Borusije će se bodovati za dobijanje priznanja naredne godine. On je fenomenalan i sa njim na terenu Real Madrid je neuporedivo jači", rekao je posle meča trener Madriđana, Karlo Anćeloti.

Trofejni stručnjak je otkrio da tokom poluvremena svojm gračima nije govorio kako moraju da postignu tri gola i prestignu zaostatak iz prvih 45 minuta, već smao da se fokusiraju na igru.

"Nema efekta ukoliko igračima kažete da je potrebno da daju tri gola. Ne, suština je u tome da se fokusirate na detalje. Mi smo dva puta pogađali okvir gola, dakle tu smo negde, ali je neophodno da počnete da dobijate duele, da ne grešite u pasu, a kada to bude dobro, onda se podiže samopouzdanje i vi rastete kao tim. Ne smemo sebi da dozvolimo da uđemo u meč sa tako lošim intenzitetom, pa smo sve to morali da menjamo u nastavku i smatram da je to bilo najbolje drugo poluvreme ekipe ove sezone", rekaoje Anćeloti.

Slično razmišljanje ima i brzonogi Brazilac koji je najavio da će on i njegovi saigrači i ove sezone pokušati da osvoje pehar namenjen najboljoj ekipi u Evropi.

"Vera u sebe, to je ono što je bilo presudno na ovom meču. Igrali smo pred našm navijačima i znali da moramo da odigramo bolje nego u prvom poluvremenu Znamo šta trener traži od nas i nismo sebi smeli da dozvolimo onakvo izdanje u prvom delu. Liga šampiona je naše takmičenje i mi želimo da ga osvojimo, što možemo jeidno ako igramo onako kako smo to činili u nastavku", rekao je Brazilac.