UEFA Liga šampiona

Srpski klubovi čekaju rivale u Evropi, UEFA skratila spisak, Partizanu "preti" Bešiktaš, Vojvodina može i na Čelzi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.08.2024 09:13
Fudbaleri Crvene zvezde, čekaju rivala u Evropi Facebook/FK Crvena zvezda
Fudbaleri Crvene zvezde, čekaju rivala u Evropi

Srbija je ostala bez jednog kluba u Evropi. Radnički iz Kragujevca je završio takmičenje na međunarodnoj sceni, ali će zato ostali srpski klubovi danas saznati rivale za nastavak takmičenja.

Na žrebu koji će se od 12 časova održati u Nionu, prvi će rivale dobiti crveno-beli. Aktuelni šampion Srbije, povlašćen je u žrebu, a potencijalni rivali su: Galatasaraj, pobednici dvoboja trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona – Karabag – Ludogorec, Slovan Bratislava – APOEL, Bodo Glimt – Jagelonija i Sparta iz Praga – FCSB. 

Utakmice će se igrati 20/21. i 27/28. avgusta, a pobednici će ući u novi ligaški format elitnog evropskog takmičenja.

Za izabranike Vladana Milojevića, najpovoljniji rival bi bio bolji iz duela između Slovana i APOEL-a, dok bi svakako najteži rival bio Galatasaraj.

Što se tiče Partizana, posle debakla protiv Dinama iz Kijeva, pokušaće izabranici Aleksandra Stanojevića da se u boljem izdanju pokažu u Ligi Evrope, ali će se danas naći u dva žreba. 

 

 

Prvo u onom od 13.00 časova upravo u pomenutom takmičenju, a potom sat kasnij za Ligu konferencija. Gde će Partizan završiti i igrati, zavisiće od rezultata dvomeča sa Luganom u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Partizan će biti nosioc u žrebu za drugo po jačini evropsko takmičenje. Na listi skraćenih rivala nalaze se: Bešiktaš (Turska), pobednici dvomeča Dinamo Minsk (Belorusija) – Linkoln (Gibraltar), Petrokub (Moldavija) – TNS (Vels), zatim gubitnik para Jegjelonija (Poljska) – Bode Glimt (Norveška).

Ukoliko ne bude uspeo u Ligi Evrope, Partizan u plej-ofu za Ligu konferencija ne bi bio povlašćen, a potencijalni rivali su: Silkeborg - Gent, Makabi Petah Tikva - Kluž, Noa - AEK.

TSC očekuje žreb u plej-ofu za Ligu Evrope. To znači da ekipa iz Bačke Topole ima zagarantovan plasman u Ligu konferencija. Žreb u Nionu je od 13 časova:

Ekipa iz Bačke Topole nije povlašćena na današnjem žrebu, a mogući rivali su: LASK, Panevežis (Litvanija) - Makabi Tel Aviv (Izrael),  Malme (Švedska) - PAOK (Grčka), Slovan Bratilsava (Slovačka) - APOEL (Kipar).

Novosađani su ispali od Ajaksa, ali nisu završili takmičenje u Evropi. Sada su se preselili u 3. kolo kvalifikacija za Ligu konferencija i rival u dvomeču im je Maribor. Prva utakmica se igra već ovog četvrtka u Sloveniji, a revanš sedam dana kasnije u Novom Sadu.

U žrebu za plej-of Lige konfrencija od 14.00 časova, Vojvodina neće biti povlašćena, pa će samim tim imati i teže rivale. Posle skraćenog spiska, osim Čelsija, mogući protivnici Vojvodine su pobednici sledećih duela: Iberia Tbilisi - Istanbul Bašakšehir, Mlada Boleslav - Hapoel Ber Ševa, Ilves Tamper - Đurgarden, Molde - Serkl Briž.