UEFA Liga šampiona

Neverovtna utakmica u Madridu: Revija preokreta, ali na kraju remi Reala i Sitija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.04.2024 23:14
Joško Gvardiol, štoper Mančester sitija na utakmici protiv Real Madrida Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez
Joško Gvardiol, štoper Mančester sitija na utakmici protiv Real Madrida

Ako ne volite ovakve mečeve, ne volite fudbal. Sve što najvažnija sporedna stvar na svetu može da ponudi mogli smo da vidimo u večerašnjem susretu tradicije i nekog novog vremena.

Fudbaleri Real Madrida i Mančester sitija remizirali su 3:3 (2:1), ali krenimo redom.

Počelo je oštro, Orelijan Čuameni je već u 38. sekundi zaradio žuti karton, a upravo je iz tog slobodnog udarca usledila magija. Bernardo Silva je genijalno prevario Andreja Lunjina i postigao gol kakav se retko viđa za rano vođstvo Sitija.

Real nije smeo da dozvoli da gosti dođu do eventualnog drugog gola, i ekspresno je poravnao pogotkom Eduarda Kamavinge uz mora se reći, dosta sreće. Svega 120 sekundi kasnije Rodrigo je istrčao sam pred golmana, ispred njega je nekako uspeo da se postavi Manuel Akandži, ali je Brazilac uhvatio Švajcarca u raskoraku i lukavo savladao Stefana Ortegu.

 

Do kraja prvog dela igralo se uglavnom na sredini terena, bilo je puno duela, ali nijedna ekipa nije uspevala da dođe do kakve-takve šanse.

Posle pauze "građani" su svim silama krenuli u napad ali im se nije dalo da probiju bedem domaćina. U toj nameri uspeli su u 66. minutu kada su konačno pronašlio rupu u defanzivnim redovima Reala i to je iskoristio Fil Foden koji je sa 20 metara poslao neodbranjiv udarac ka ukrajinskom golmanu.

Samo pet minuta kasnije na maltene isti način, gol je postigao Joško Gvardiol. Lopta je došla do hrvatskog defanzivca, a on nije oklevao, raspalio je po lopti i Lunjin opet nije imao šanse.

Delovalo je da je Siti uspostavio kontrolu nad utakmicom, ali "kraljevski klub" nikad ne smete otpisati. Napali su puleni Karla Anćelotija po levoj strani, Vinisijus je sjajno uočio Federika Valverdea na drugog stativi, uputio centaršut, a onda je usledio volej Urugvajca za TV špice i konačnih 3:3.

Ovakvu utakmicu bi svako poželeo i u revanšu, koji je na programu 17. aprila uz direktan prenos na TV Arena sport.

Real Madrid - Mančester siti 3:3 (2:1)

Stadion: "Santijago Bernabeu"
Sudija: Fransoa Leteksije
Strelci: /Kamavinga 12, Rodrigo 14, Valverde 79 - Silva 2, Foden 66, Gvardiol 71/

REAL MADRID: Lunjin - Karvahal, Ridiger, Čuameni, Mendi - Valverde, Kros, Kamavinga - Belingem - Rodrigo, Vinisijus.

MANČESTER  SITI: Ortega - Akandži, Stons, Dijas, Gvardiol - Rodri, Kovačić - Silva, Foden (od 87. Alvarez), Griliš - Haland.

Liga šampiona, četvrtfinale

Utorak

Real Madrid - Mančester siti 3:3 (2:1)
/Kamavinga 12, Rodrigo 14, Valverde 79 - Silva 2, Foden 66, Gvardiol 71/

Arsenal - Bajern 2:2 (1:2)
/Trosar 76, Saka 12 - Gnabri 18, Kejn 32pen/

Sreda

PSŽ - Barselona 21.00 (AP1)

Atletiko Madrid - Borusija Dortmund 21.00 (AP2)