UEFA Liga šampiona

Anćeloti želi pobedom protiv Mančester sitija da obeleži jubilej, Gvardiola ne računa na trojicu igrača

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.04.2024 08:30
Karlo Anćeloti, trener Raeala hvali igru protivnika Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez
Karlo Anćeloti, trener Raeala hvali igru protivnika

Šta bi drugo Karlo Anćeloti, trener Reala, mogao da poželi za rekordni 200. meč u Ligi šampiona? Pobedu i ništa manje od toga. A, koga bi želeo na slavlju? Logično, aktuelnog osvajača Lige šampiona, Manečester siti.

Kockice su se za iskusnog italijanskog stručnjaka "složile", samo da i rezultat večerašnjeg (21.00) četvrtfinalnog meča u Madridu (TV Arena 1 Premium) bude slavljenički. 

Imao je punih osam dana Anćeloti da pripremi tim za duel sa "građanima" Pepa Gvardiole, koji nije imao tu sreću da njegova ekipa odmara minulog vikenda, jer je morala u goste Kristal palasu.

Real je poslednji meč u prvenstvu odigrao 31. marta protiv Atletik Bilbaa, a prethodnog vikenda je odmarao, jer se u Španiji igralo finale Kupa kralja.

U ovaj meč, Madriđani ulaze oslabljeni bez Kurtoe i Alabe, pa se sastav Reala već naslućuje: Lunin, Karvahal, Rudiger, Naćo, Mendi, Kamavinga, Kros, Valverde, Belingem, Rodrigo, Vinisijus.

 

 

Sa druge strane, osim umora, Mančester siti ima i velikih problema sa povređenim igračima, a poslednji trening su propustili: Kajl Voker, Nejtan Ake i Joško Gvardiol. Ovo su loše vesti za Siti,jer bi sigurno neko od pomenute trojke bio u startnih jedanaest.

Gvardiola nema mnogo izbora, očekuje se da Akanđi i Riko Luis budu bekovi, a Ruben Dijaš i Džon Stouns tandem štopera, tu će biti i standardni: Rodri, De Brujne, Bernardo Silva, Žeremi Doku, Fil Foden i Erling Haland.

"Ovo je neverovatno atraktivan meč. Kvalitet obe ekipe će nam omogućiti da gledamo dobar meč. Mislimo da ćemo biti bolji od Sitija u nekim aspektima, a oni misle da će biti bolji od nas u drugim. Posle 180 minuta ćemo videti ko je bio bolji", rekao je Karlo Anćeloti, trener Reala.

Na poslednje četiri utakmice ova dva tima u Ligi šampiona postignuto je 17 golova. U međusobnim duelima Siti je upisao četiri pobede, Real tri, dok su tri utakmice završene nerešeno.

Osvrnuo se Anćeloti i na 200. meč u Ligi šampiona.

"To je veliko dostignuće. Sećam se svoje prve utakmice, bila je to protiv Sparte iz Praga kada sam bio u Parmi. Doći do 200 utakmica znači mnogo. Preživeti toliko godina u fudbalu, pogotovo u mojim godinama, veliki je uspeh", rekao je Anćeloti.

 

 

Obe ekipe pokušavaju da se plasiraju u polufinale Lige šampiona četvrti put zaredom, Real je pre dve sezone eliminisao Siti u polufinalu Lige šampiona, dok se engleski klub revanširao prošle, takođe u polufinalu.

"Meč sa Real Madridom je uvek težak izazov. Oni su izuzetan klub i u ovom takmičenju mogu da kontrolišu mnoge stvari, sa iskustvom koje imaju iz prošlosti", rekao je Gvardiola. 

 

Cup tree provided by Sofascore