UEFA Liga konferencije

UEFA Liga konferencije na TV Arena Sport: Olimpijakos za istoriju i domaći teren u finalu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.05.2024 12:57
Fudbaleri Olimpijakosa Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic
Fudbaleri Olimpijakosa

Fudbaleri Olimpijakosa dočekaće Aston Vilu od 21.00 čas u drugoj utakmici polufinalnog dvomeča Lige konferencije. Pobednik će u velikom finalu odmeriti snage sa Fiorentinom, koja je juče uspela da savlada Klub Briž u penal seriji. 

U prethodnom meču, crveno-beli iz Pireja su iznenadili sve ljubitelje fudbala pobedom nad ekipom Unaja Emerija.

Usred Engleske, Grci su neustrašivo napali rivala, inače ozbiljnog konkurenta za mesto u Ligi šampiona, a otvoren fudbal im se i te kako isplatio. Momci Hozea Mendilibara su pobedili sa 4:2, i tako osigurali sebi dobru zalihu pred povratak u Atinu. 

Neko ko je najviše doprineo ovom uspehu je Ajub El Kabi. Marokanac je na sedam utakmica Lige konferencije postigao osam golova, a čak tri su došla na "Vila parku", prošle nedelje, tako da Afrikanca treba obratiti veliku pažnju.

 

 

Takođe, ono što predstavlja dodatni motiv za Olimpijakos, jeste činjenica da će se finale trećeg po snazi evropskog takmičenja igrati ni manje ni više, nego u Atini.

Doduše, ne na stadionu "Karaiskakis", već na terenu gradskog rivala, AEK, što i će i  dalje predstavljati veliku prednost Mendilibarovim izabranicima.

Utakmicu Aston Vile i Olimpijakosa možete pratiti na kanalu Arena Sport Premium 2. 

UEFA Liga konferencija, polufinale

Sreda

(2:3) Briž - Fiorentina 1:1 (1:0)
/De Kajper 20 - Beltran 85 pen/

Četvrtak

(4:2) Olimpijakos - Aston Vila 21.00 (AP2)

 

Cup tree provided by Sofascore