srb
• najnovije
Superliga Srbije

(UŽIVO) Partizan - Čukarički 2:1 (0:1) : Filipović izrežirao preokret, sada "valjak" bliži pobedi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.10.2024 17:10
Mihajlo Cvetković, fudbaler Čukaričkog, strelac u meču sa Partizanom MN Press
Mihajlo Cvetković, fudbaler Čukaričkog, strelac u meču sa Partizanom

Na kraju burne nedelje u klubu iz Humske 1, (redom) odlaska štetočinske uprave oličene u predsedniku Miloradu Vučeliću i generalnom direktoru Milošu Vazuri, dolaska privremenog rukovodstva predvođenog Rasimom Ljajićem, smene zatečenog sportskog direktora Ivice Ilieva i slanja na izlazna vrata njegovog zamenika Ivice Kralja, fudbaleri Partizana probaće danas, u derbiju 13. kola Mozzart Bet Superlige Srbije, protiv Čukaričkog, da zaplivaju na talasu tih pozadinskih promena (15.55, TV Arena 1 Premijum). 

U atmosferi kakva godinama nije viđena na pomenutoj strani Topčiderskog brda, jer se navijačka podrška "parnom valjku", usled nezadovoljstva stanjem u klubu, odnosno načinom njegovog vođenja, do te mere okrunila da su domaće utakmice najčešće igrane pred par stotina gledalaca. 

Danas bi trebalo da ih bude više od 15.000, a deo "grobara" zauzeće mesta na najpopularnijoj južnoj tribini, koja je iz navedenih razloga, godinu i po zvrjala prazna. Sada je taj bojkot završen, pa će izabranici Sava Miloševića imati maksimalnu podršku u duelu za nova tri boda. I(li) četvrtu pobedu u nizu. 

Gosti imaju svoju računicu i ambicije, pa će bez obzira na novonastale okolnosti u redovima domaćina, gledati na sve načine da prekinu niz od tri meča bez pobede. Posle jednog poraza i dva remija u tom periodu. 

Partizan - Čukarički 2:1 (1:1)

Stadion: Partizana.

Sudija: Milan Ilić.

Strelci: Natho 54. pen, Filipović 65 - Cvetković 25. 

Žuti kartoni: Ilić (Partizan), Docić, Cvetković, Tufegdžić (Čukarički). 

PARTIZAN (4-2-3-1): Jovanović – Filipović, Ilić, Arijaga, Jurčević – Ovusu, Kovač (0d 46. Zahid) – Zubairu, Natho, Kalulu – Nikolić(od 46. Jovanović).

ČUKARIČKI (4-2-3-1): Mirković – Stanković, Stevanović, Jovanović, Miloš Cvetković – Sisoko, Docić – Tufegdžić, Miladinović, Ivanović – Cvetković.

 

(UŽIVO) Partizan - Čukarički

17:33

60. minut: Nema jedanaesterca za Čuku

Kalulu je Čistu loptu je sa svojih 25 metara vratio unazad direktno Miladinoviću u noge i, kao da mu to nije bilo dovoljno, gurnuo je sa leđa igrača Čukaričkog. Gosti traže penal, sudija odmahuje rukom. Odluka potvrđena VAR-om. 

17:30

Nebeski skok Partizanovog defanzivca

17:28

65. minut: GOOOL! Filipović izrežirao preokret

Partizan je "obrnuo igricu". Jurčević je centrirao iz kornera, na petercu na drugoj stativi je skočio Aleksandar Filipović i elegantnim šutem glavom, viši od svih u okruženju, doneo rezultatski preokret. 

17:25

56. minut: Jovanović odbranio Partizan

Tufegdžić je tukao iz srca šesnaesterca, ali je Aleksandar Jovanović bio u pravom treenutku na pravom mestu, da u svom maniru, još jednom spasi svoj tim. 

17:22

Izraelac siguran sa "kreča"

17:16

54. minut: GOOOL! Natho iskoristio zicer

Kada Partizan dobije penal, a ima Bibarsa Natha na terenu, onda je to skoro pa siguran gol. Izraelac je još jednom opravdao epitet "kralja jedanaesteraca". Rutinskim šutem u kontrasmeru od kog se bacio čuvar mreže protivnika.  

17:14

52. minut: Penal za Partizan

Srušen je tek uvedeni Jovanović u kaznenom prostoru, u pokupaju da stigne do centaršuta Kalulua. Stevanović je svojim startom "doneo" penal domaćinu, usput dobivši žuti zbog prigovora arbitru. 

17:07

46. minut: Dve rokade u sastavu viceprvaka

Trener Partizana, Milošević, napravio je dve rokade. Gajas Zahid i Đorđe Jovanović povučeni su sa klupe za rezerve, dok su Nemanja Nikolić i Stefan Kovač ostali u svlačionici. Stručni štab pokušava da napravi tečniji i smisleniji protok lopte. 

17:02

Počeo drugi deo meča

Nastavljena se borba za bodove na stadionu Partizana. Za sada im je bliži Čukarički. Pred nešto više od 17.000 ljudi na tribinama. I gomilom bivših i sadašnjih asova crno-belih u svečanim ložama, sa sve legendarnim kapitenom Sašom Ilićem. Svi su oni čekali da vide leđa bivšoj upravi, pre svih predsedniku Miloradu Vučeliću i generalnom direktoru Milošu Vazuri. 

16:50

Završeno prvo poluvreme

Prvo poluvreme pripalo je gostujućem sastavu, jer je bio opasniji i uporniji u jurnjavi za golom. Mnogo toga ne štima u sve tri linije crno-belih, ali su defanzivne greške najvidljivije. 

16:48

Sreća za golmana Jovanovića

16:47

45. minut: Stativa Cvetkovića

Nova kolosalna šansa za Čukarički! Tufegdžić se spetljao u šesnaestercu, lopta se odbila do Cvetkovića, koji je šutirao i pogodio stativu. Koliko je ranjiva odbrana Partizana. 

16:43

43. minut: Ozbiljniji pokušaji Partizana, prvo Zubairua pa Jurčevića

Prva prilika za Partizan. Odlično je Nikolić poslao loptu za Zubairua, on driblao pa šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je rival stigao ga izblokira u poslednjem trenutku. Korner, međutim ništa od njega.... Malo zatim opasna kontra, Jurčević je natrčao na odbitak, snažno šutirao... Pravo u pribranog Mirkovića. 

 

 

16:38

38. minut: Jalova igra crno-belih

Imaju izabranici Sava Miloševića odličnu podršku, ori se Humska od navijačke pesme, ali to raspoloženje se ne prenosi na igru Partizana. Deluju nepovezano, bezidejno, nesigurno, jalovo... Šanse ni za lek, dok Čuka pokušava da duplira razliku. U u isto vreme pametno se brani. 

16:34

30. minut: Javna opomena i za Ilića

Posle Docića javnu sudijsku opomenu dobio je i potonji strelac, Cvetković, a sada i domaćin ima "požutelog" igrača. Nogu je povukao Ilić, a kažnjen je za preoštar start. 

16:27

Proklizavanje "parnog valjka"

16:26

25. minut: GOOOL! Cvetković "brejknuo" domaćina

Što nije uspeo malopre, Mihajlo Cvetković je sada ostvario i doneo prednost svom timu! I čekivano i zasluženo. Ogromnu grešku je napravio Natho, kada je izgubio loptu na svojoj polovini terena, a Tufegdžić je "doneo" golobradom napadaču. Ovog puta je bio sedamnaestogodišnjak precizan. 

16:21

20. minut: Cvetković u odličnoj šansi

Velika šansu je imala Čuka da povede, tačnije Mihajlo Cvetković. Odbrana Partizana pustila ga je da potpuno neometen , na petercu, mirno primi loptu i šutne prema Jovanoviću. Na sreću golmana crno-belih završila je preko gola. 

16:15

15. minut: Greše jedni, greše i drugi

Starteri Partizana i Čukaričkog sve više greše, čak i u elementarnim stvarima. Izgleda da ambijent oko terena još ne deluje na pravi način na glavne aktere "žurke" u Humskoj 1. 

16:13

14. minut: Žuti karton za Docića

Prvi žuti karton na meču, a dobio ga je kapiten Čukaričkog, Docić. Za povlačenje bivšeg igrača "brđana", Kovača, u situaciji kada je trčao prema šesnaestercu gostujućeg tima. 

16:10

8. minut: Šansa za Ivanovića

Šansa za Čukarički! Sjajan centaršut Docića na peterac, Ivanović je dočekao loptu na petercu, ali je loše reagovao, udario je rukom. Sudiji to nije promaklo. 

16:08

6. minut: Obostrano otvoren fudbal

Ekipe su odmah pokazale da nisu izašle na travu s kalkulantskim planovima, s tim da je Čukarički agresivniji i konkretniji. Više drži loptu u nogama i češće nadire ka mreži. 

16:04

3. minut: Prekid zbog bakljade s Juga

Povratnici na južnu tribinu prekinuli su meč bakljadom na tom delu stadiona. Igra stoji, jer ne postoji potrebna vidljivost. Ovakve stvari se žestoko kažnjavaju u Evropi. 

Foto: MN Press

 

 

16:00

Počeo duel u Humskoj

Ekipe sa Topčiderskog i Banovog brda krenule su po bodove. Nadamo se kvalitetnom fudbalu u okršaju gradskih rivala. 

15:58

Minut ćutanja za Branka Rašovića

Pre početka meča, igrači oba tima, stručni štabovi, gledaoci i brojni gosti domaćeg kluba minutom ćutanja poklonili su se senima nedavno preminule legende crno-belih Branka Rašovića. Posle toga i Miroslavu Ćurguzu, dugo godina članu Partizana. 

15:49

Grobari na svom mestu, ori se pesma u Humskoj

Grobari su se definitivno vratili na tribinu.

Foto: TV Arena sport

 

 

15:36

Puni se južna tribina u Humskoj

Pola sata pre početka meča popunjava se polako južna tribina stadiona u Humskoj, na

Foto: tvarenasport

 

 

vijači se vraćaju...

15:23

Marko Docić: Crno-beli u dobrom nizu

Kapiten Čukaričkog, Marko Docić, zna sve o Partizanu i ceni ga bez obzira na turbulencije crno-belih ove sezone. 

"Odlična ekipa, iako nisu krenuli najbolje. Imali su dosta problema na startu sezone, ali Partizan ima igrače sa ekstra kvalitetom. Ako bih nekog morao da izdvojim, to su sjajni stranci, ali i dvojica bivših igrača Čukaričkog, Stefan Kovač i Đorđe Jovanović. Takođe, crno-beli su u dobrom nizu, imaju tri pobede, mnogo im je značila poslednja protiv Novog Pazara, posebno zbog načina na koji je ostvarena", poručio je vođa "brđana" pred današnji duel. 

15:19

Savo Milošević: Najteži meč od kada sam ovde

Čukarički ne beleži baš najbolje rezultate u poslednje vreme, ali to ne zavarava trenera Partizana.

"Rezultatski se muče, da, međutim, Čukarički je jako, jako dobra ekipa. Imaju praktično u svim linijama iskustva i kvaliteta. Neki igrači su dosta dugo tu, što je jako bitno. Dugo je prvenstvo i ja očekujem da Čukarički bude u TOP 4 ekipe. Ne mogu da zalazim zbog čega su rezultati takvi, ali po kvalitetu je Čukarički među četiri najbolje ekipe. Ovo je najteži meč od kad sam ja ovde. Siguran sam da je Čukarički najkvalitetniji tim", poručio je Savo Milošević pred četvrti meč u povratničkom mandatu u Partizanu, dok je neposredno posle poslednje pobede (nad Novim Pazarom) kostatovao da je "prošla samo kriza rezultata". 

Ostavite komentar