Superliga Srbije

U jeku promena, rešen i jedan zaboravljeni problem: Partizan dogovorio raskid saradnje sa Kanuteom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.10.2024 19:41
Frenk Kanute se nalazi u "klinču" sa crno-belima od januara 2024. godine MN Press
Frenk Kanute se nalazi u "klinču" sa crno-belima od januara 2024. godine

Humska se presvlači u novo ruho, što sa sobom donosi mnoge promene na stadionu Partizana. Mnoge se tiču strukture kluba, a skupština zakazana za 21. oktobar predstavlja "sabor" na kojem se očekuju konačne smene u upravi i odlazak predsednika i generalnog direktora, Milorada Vučelića i Miloša Vazure. 

Bura na vrhu izazvaće u predstojećem periodu promene i na terenu. Jasno je da igrački kadar ne odgovara ambicijama veličine kakva je Partizan, te naredna dva prelazna roka mogu biti određujuća za budućnost prema kojoj će crno-beli poći. Već danas je poznata jedna olakšavajuća okolnost - sportski sektor je konačno uspeo dogovoriti prekid saradnje sa Frenkom Kanuteom, koji je u "klinču" sa klubom iz Humske još od januara ove godine. 

 

 

Naime, problem su bila velika potraživanja na ime raskida ugovora od strane igrača. Partizan je pokušao prodati Senegalca, ali zainteresovanih letos nije bilo, a može se reći da je i nekadašnjem fudbaleru Serkl Briža odgovarao plaćeni odmor. 

Na kraju su na tzv. stadionu "JNA" odlučili da preseku i dogovore se, te je sada poznato da će se Kanute i "parni valjak" rastati uz naknadu od šest mesečnih plata. Veliki plus za kasu kluba, ako imamo u vidu da je Frenk bio (a može se reći da je i dalje) jedan od najplaćenijih u crno-belom dresu. 

Za vreme mandata u HumskojKanute je odigrao 26 utakmica u svim takmičenjima i jednom se upisao u strelce.