Superliga Srbije

Mozzart bet Superliga na Areni: Napredak pod Bagdalom čeka zahuktalu Mladost

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.09.2024 13:19
Goran Stevanović, trener Napretka MN Press
Goran Stevanović, trener Napretka

Napredak 128 dana čekao je na povratak u svoje dvorište, na travu Gradskog stadiona pod Bagdalom, ali i pune tri godine na pobedu protiv Mladosti u Kruševcu.

Posle osam "gostovanja", Kruševljani će u devetom kolu Mozzart bet Superlige konačno imati priliku da pokažu svoje lice pred navijačima na novoj travi svog stadiona (20.00, TV Arena sport 2) i trener Goran Stevanović nada se da će uspeti da prekine niz od četiri uzastopne pobede gostiju iz Lučana pod komandom Nenada Lalatovića.

"Za ovo smo se spremali dugo, za ovaj susret pred našim navijačima, na našem stadionu. Kruševačka publika je vrlo fudbalski pismena, možda jedna od najpismenijih u Srbiji. Oni ako osete emociju i strast, biće podrška i onda teško koja gostujuća ekipa može da odoli na našem stadionu. Mladost je dobra ekipa, tvrda, nezgodna. Znate i sami da je dosta defanzivna, sa brzom tranzicijom i nisu džabe na tom mestu na tabeli, na kome su. Ulazimo u utakmicu sa puno respekta, ali svesni svojih kvaliteta i uveren sam da ćemo uz maksimalno zalaganje i dobru igru, uz naše navijače, napraviti očekivan rezultat", očekivanja su Stevanovića koji ne može da računa na Bastajića, te golmane Savića i Prekovića.

TSC ima svega sedam bodova, njihov današnji rival tek bod više, pa će obe ekipe na "TSC Areni" (18.00, TV Arena sport 2) ući sa istom željom - da pobede i krenu iz donjeg dela tabele ka sredini.

"U prethodne dve utakmice smo na momente izgledali dobro. Nivo igre je bio zadovoljavajući za ovako kratak period saradnje, ali nismo uspeli da dođemo do rezultata, a to je osnovni cilj. Pod pritiskom smo da pobedimo, ali mislim da treba da nastavimo u ritmu kakav imamo prethodnih desetak dana, sa dobrim treninzima, pa će i rezultat doći. I Novi Pazar je menjao trenera, ali su i osvojili četiri boda u dva poslednja kola. Imaju dobre individualce i dobro su se složili i organizovali. Poznajemo ih i analizirali smo njihovu igru, pogotovu otkako imaju novog trenera", istakao je novi trener TSC-a Jovan Damjanović.

Na papairu, najlakši posao ima danas Čukarički koji dočekuje "fenjeraša" Jedinstvo iz Uba (18.00, TV Arena sport 6) koji ni sa novim trenerom i igračima nikako da uđe u željeni ritam. Brđani su u dobroj formi, sa npova tri boda izbili bi, bar danas na drugo mesto.

Mozzart Bet Superliga, 9. kolo

Subota

Čukarički - Jedinstvo UB 18.00 (AS6)
TSC - Novi Pazar 18.00 (AS2)
Napredak - Mladost L. 20.00 (AS2)

Nedelja

IMT - Vojvodina 19.00 (AP2)
Radnički Niš - Spartak ŽK 19.00 (AS5)
Železničar - OFK Beograd 20.00 (AS2)

Ponedeljak

Radnički 1923 - Tekstilac 17.00
Partizan - Crvena zvezda 19.00 (AP1)

 

Пласман обезедио Sofascore